Revolutionaire Nations League in 2018 van start

Reacties

Vanaf 2018 is het zo goed als gedaan met vriendschappelijke interlands. Vanaf dat jaar gaat namelijk de Nations League van start, een nieuw internationaal competitiesysteem voor landen met daarin een promotie/degradatieregeling.

Revolutionaire Nations League in 2018 van start

De 54 lidstaten van de UEFA stemden donderdagochtend tijdens een congres in Kazachstan unaniem in met de introductie van de competitie. 'De Nations League zal er voor zorgen dat er bijna geen oefeninterlands meer gespeeld worden, aldus de UEFA. De nieuwe landencompetitie is niet uitsluitend van vriendschappelijke aard, want er worden ook kwalificatieplaatsen voor het EK aan gekoppeld.

De 54 landen die onder de vlag van de UEFA vallen worden op basis van hun coëfficiënt verdeeld in vier divisies, welke weer worden onderverdeeld in poules van drie of vier landen. In deze poules wordt er vervolgens tussen september en november een volledige competitie met uit- en thuisduels afgewerkt. De groepswinnaars van alle poules nemen het in de fase daarna tegen elkaar op in een finaletoernooi, waarin plaatsen voor het EK worden vergeven.

Op basis van de huidige coëfficiëntenlijst zou Nederland in de hoogste divisie terechtkomen, samen met andere Europese toplanden zoals Duitsland, Spanje, Portugal, Italië, Engeland, Frankrijk en België.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.