Grim haalt Landzaat terug naar Willem II

Reacties

Denny Landzaat keert terug bij Willem II. De 45-jarige oud-speler van de Tricolores gaat in Tilburg aan de slag als assistent van de nieuwe hoofdtrainer Fred Grim.

Grim haalt Landzaat terug naar Willem II
© Pro Shots

Voor Landzaat betekent het een terugkeer bij de club waar hij in zijn actieve loopbaan de meeste wedstrijden speelde: 160. De 38-voudig international speelde in zijn eerste periode (1999-2004) nog in de Champions League met Willem II, na de tweede plek in het seizoen 1998/99 onder trainer Co Adriaanse. In 2014 sloot de oud-speler van Ajax, MVV, AZ, Feyenoord, FC Twente en Wigan Athletic zijn loopbaan bij Willem II af met promotie naar de Eredivisie. Dat hij nu als assistent van Grim terugkeert, is voor hem extra bijzonder.

'Willem II en ikzelf hebben onder leiding van Co Adriaanse hier een fantastische tijd gehad. Het voetbal dat we hebben laten zien was aantrekkelijk en succesvol. De komende jaren wil ik samen met het team, Fred en de stafleden optimaal presteren voor deze bijzondere club voor mij. Het is een uitdaging om de supporters te vermaken met het voetbal dat wij als team en als club willen spelen. Ik ken nog veel mensen binnen de club, dat maakt het voor mij erg speciaal om terug te keren', zegt Landzaat op de clubsite.

Landzaat was bij Feyenoord al als assistent van Giovanni van Bronckhorst en Jaap Stam. Nu krijgt hij dus een rol in de staf van Grim, die hij kent uit zijn tijd in de jeugdopleiding van Ajax. 'Toen ik als achtjarig jochie in de jeugd van Ajax speelde, kwam Fred als eerste elftalspeler regelmatig trainingen kijken. Dat was voor mij heel bijzonder. Later hebben we in het tweede elftal samen wedstrijden gespeeld. Na onze actieve voetbalcarrières hebben we contact gehouden en heb ik regelmatig advies van Fred gekregen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Willem II
Meer over Willem II
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.