Grillitsch keert na jaar bij Ajax terug op het oude nest

Reacties

De onderhandelingen tussen 1899 Hoffenheim en Florian Grillitsch, waar VI zondag over berichtte, zijn afgerond. De Oostenrijker tekent voor drie jaar bij de club waar hij vorig seizoen nog vertrok om naar Ajax te gaan. Zijn Amsterdamse avontuur werd niet wat hij ervan had gehoopt.

Grillitsch keert na jaar bij Ajax terug op het oude nest
© Pro Shots

Grillitsch is dan ook in zijn nopjes om terug te zijn bij de club die hem zo goed lag. 'Ik ben echt heel blij om hier weer te zijn. In de afgelopen weken heb ik het geluk gehad dat ik veel opties had om uit te kiezen voor wat betreft mijn sportieve toekomst, en ik heb heel bewust en vol overtuiging voor Hoffenheim gekozen. Ik heb het contact met veel mensen bij de club altijd onderhouden en ik weet precies wat er vereist is om hier succesvol te zijn', aldus de middenvelder op de website van Hoffenheim.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook Alexander Rosen, technisch directeur van de Bundesliga-middenmoter, is tevreden met hoe het gelopen is. 'Grillo is een uitmuntende voetballer met een enorme balvastheid, zijn technische vaardigheden en zijn fantastische spelinzicht in het verleden al het verschil voor ons kon maken, zoals hij dat ook in de toekomst kan gaan doen. Met zijn ervaring moet hij niet alleen op het veld, maar ook in de ploeg en de kleedkamer een leidende rol gaan aannemen.'

Het Nederlandse avontuur van de 27-jarige Grillitsch blijft dus bij een jaartje. In Ajax-dienst kwam hij tot tien wedstrijden in de Eredivisie, vijf in de Champions League en drie in de beker. Grillitsch gaat nu op voor zijn zesde seizoen bij Hoffenheim, hij speelde er eerder al tussen 2017 en 2022.

Bekijk hier al onze video's
Meer 1899 Hoffenheim
Meer over 1899 Hoffenheim
Meer F. Grillitsch
Meer over F. Grillitsch
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.