'Griezmann-soap ten einde: Barcelona en Atlético bereiken principeakkoord'

Reacties

Atlético Madrid en Barcelona hebben elkaar volgens Spaanse media alsnog gevonden in de kwestie rond Antoine Griezmann. De Fransman maakt naar verluidt voor twintig miljoen euro (en mogelijke bonussen) definitief de overstap naar Madrid.

'Griezmann-soap ten einde: Barcelona en Atlético bereiken principeakkoord'

Griezmann wordt al sinds augustus vorig jaar door Atlético gehuurd van Barcelona, waar de Fransman met zijn riante salaris een grote impact had op de financiële huishouding. In de huurovereenkomst van Barcelona met Atlético bleek te zijn opgenomen dat de Madrilenen veertig miljoen euro moesten betalen als Griezmann meer dan vijftig procent van de minuten zou maken waarvoor de spits beschikbaar was.

Om die reden besloot Atlético Griezmann dit seizoen in acht van zijn tien duels pas een half uur voor tijd in te brengen. De internationale spelersvakbond FIFPro besloot vanwege de Griezmann-clausule naar de FIFA te stappen. De regeling zou in strijd zijn met de arbeidsrechten. Nu lijkt er toch een einde te komen aan de vaste invallersrol van Griezmann.

Barcelona en Atlético hebben volgens SPORT en Relevo een principeakkoord bereikt over een transfersom van twintig miljoen euro plus variabelen. Griezmann kan een contract tot medio 2026 tekenen bij Los Rojiblancos. De verwachting is dat de deal in de komende dagen bekend wordt gemaakt. Griezmann kwam dinsdag nog negentig (!) minuten in actie voor Atlético, de Madrilenen verloren bij Club Brugge (2-0). De Frans international miste in de tweede helft een penalty in Brugge.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.