Griezmann over de extra motivatie van Atlético: een finalefeest in eigen huis

Reacties

Volgens Antoine Griezmann zijn de spelers van Atlético Madrid er dit seizoen extra op gebrand om de eindstrijd van de Champions League te bereiken. Dat heeft alles te maken met het decor van de finale op 1 juni: Wanda Metropolitano, de thuisbasis van de Rojiblancos.

Griezmann over de extra motivatie van Atlético: een finalefeest in eigen huis
Atlético Madrid
Atlético Madrid
2 - 0
Juventus
Juventus

'Dat de eindstrijd in ons eigen stadion is, geeft ons alleen maar extra motivatie. De sfeer daar is altijd fantastisch, als spelers hebben we dat echt nodig', laat Griezmann weten in een interview op de site van de UEFA. 'Een thuisfinale zou voor iedereen die iets met Atlético heeft een feest betekenen. Maar de route ernaartoe is heel zwaar.'

In de achtste finale stuit de Spaanse kampioen van 2014 op Juventus, woensdag is de eerste ontmoeting in Madrid. Onder trainer Diego Simeone reikte Atlético Madrid al twee keer tot de finale van de Champions League, maar zowel in 2014 als in 2016 was Real Madrid nipt te sterk. Wel legden de Rojiblancos onder de Argentijnse trainer beslag op de Europa League, in 2012 en 2018.

Griezmann beseft dat de Cup met de Grote Oren zijn palmares bijna compleet kan maken. Aan de ervaring kan het niet liggen, hoewel Atlético Madrid ook nieuwe spelers als Santiago Arias herbergt. 'We hebben spelers die al in de finales van de Champions League en Europa League zijn uitgekomen. Enkelen wonnen zelfs het WK. Er is ook vers bloed bijgekomen, maar de fundamenten van dit team staan recht overeind. Daarom hebben we ook al zoveel bereikt.'

Een razendsnelle vooruitblik op de Champions League-duels van deze week.

Cruijff
De laatste club die in zijn eigen stadion de Champions League-finale mocht afwerken, was Bayern München in 2012. Dat werd geen succes: Chelsea kroonde zich tot eindwinnaar door te zegevieren na een strafschoppenserie. Er zijn überhaupt maar twee clubs die een Champions League-finale in eigen land wonnen: Borussia Dortmund in 1997 in München en Juventus een jaar eerder in Rome.

In het Europa Cup I-tijdperk gold dit vanzelfsprekend onder meer voor Ajax. In 1972 wonnen de Amsterdammers in De Kuip met 2-0 van Internazionale door twee goals van Johan Cruijff.

Balende spelers van Bayern München na de verloren finale van 2012 tegen Chelsea.
Balende spelers van Bayern München na de verloren finale van 2012 tegen Chelsea.
Bekijk hier al onze video's
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.