Griezmann en de mogelijke reden achter zijn (korte) invalbeurten

Reacties

Antoine Griezmann is dit seizoen ook (nog) niet de man die aan zijn oude glorieuze Atlético Madrid-dagen doet herinneren. De duur van zijn invalbeurten zou een andere, financiële achtergrond hebben.

Griezmann en de mogelijke reden achter zijn (korte) invalbeurten
© Pro Shots

Griezmann keerde in de zomer van 2021 terug bij Los Rojiblancos. Na zijn tegenvallende jaren in Camp Nou zocht en vond de Franse aanvaller als huurling het warme vertrouwde Madrileense nest. Maar de Griezmann van voor zijn periode bij Barcelona liet zich niet vaak zien.

Ook dit seizoen is hij niet meer dan een invaller voor trainer Diego Simeone. Griezmann kreeg afgelopen zondag tegen Villarreal wederom minder dan een half uur om zich te laten zien bij Atlético Madrid. Ook tegen Getafe was hij niet verder gekomen dan 29 minuten als invaller.

In Spanje wordt geopperd dat het geen toeval is dat Griezmann steeds minder dan een half uur speelt. Want als hij minder dan dertig minuten binnen de lijnen komt, dan zou die wedstrijd niet meetellen in de rekensom die moet worden gemaakt aan het einde van dit seizoen.

Mocht Griezmann namelijk in meer dan de helft van de wedstrijden in actie komen voor Atlético Madrid, dan wordt de aankoopoptie in de huurovereenkomst automatisch geactiveerd. Barcelona kan dan veertig miljoen euro tegemoet zien. Dat bedrag zou het ook financieel geplaagde Atlético zich graag willen besparen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.