Griezmann beleeft mooie mijlpaal in stijl

Reacties

Antoine Griezmann speelt zondagavond zijn honderdste interland. De Fransman beleeft deze mijlpaal tijdens een mooi moment: de Nations League-finale tegen Spanje.

Griezmann beleeft mooie mijlpaal in stijl
© Pro Shots
Spanje
Spanje
1 - 2
Frankrijk
Frankrijk

Griezmann maakte in 2014 zijn debuut voor Frankrijk tegen het Nederlands elftal, in de oefenwedstrijd wonnen de Fransen toen met 2-0 van het elftal van bondscoach Louis van Gaal. Didier Deschamps was toen ook al bondscoach van de regerend wereldkampioen, hij liet voorafgaand aan de finale al weten dat Griezmann extreem belangrijk was voor zijn elftal.

De basisplaats Griezmann komt dus niet onverwacht. Al helemaal omdat de speler van Atlético Madrid een imposante reeks heeft neergezet bij het nationale elftal. De finale in de Nations League wordt zijn 57ste interland op rij. Sinds juni 2017 miste hij geen enkel duel voor Frankrijk.

Bij tegenstander Spanje zijn enkele wijzigingen doorgevoerd door bondscoach Luis Enrique, maar Gavi blijft staan op het middenveld. De jonge Barça-parel heeft flink wat ervaring om zich heen in de vorm van Sergio Busquets en Rodri. Ferrán Torres, met twee goals beul van Italië in de halve finale, speelt ook weer.

De opstellingen van Spanje en Frankrijk tegenover elkaar.
© UEFA
De opstellingen van Spanje en Frankrijk tegenover elkaar.

Eerder op de zondag verzekerde Italië zich van de derde plaats in de Nations League door België te verslaan in de troostfinale.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.