Grieken met vertrouwen naar Eindhoven: 'Wij zijn een zware tegenstander'

Reacties

De druk ligt donderdagavond volledig bij Nederland in de thuiswedstrijd tegen Griekenland. De ploeg uit Zuid-Europa komt naar Eindhoven met zes punten en een vooralsnog gunstigere uitgangspositie dan Oranje. Bondscoach Gus Poyet en 'Neder-Griek' Pantelis Hatzidiakos spraken geloof in eigen kunnen uit.

Grieken met vertrouwen naar Eindhoven: 'Wij zijn een zware tegenstander'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 0
Griekenland
Griekenland

Poyet stond de pers te woord in de wetenschap dat zijn ploeg op zes punten staat: een nipte nederlaag in Frankrijk werd gecompenseerd met een knappe zege op Ierland en een simpele in Gibraltar. 'Zij hebben ons geanalyseerd, en wij hen. Wij zijn een moeilijke tegenstander, maar morgen zullen we op ons best moeten zijn. Het zal een geweldige wedstrijd worden', is de Uruguayaan optimistisch.

Hatzidiakos was ook een logische keuze om aan te schuiven in zijn tweede thuisland. De verdediger verruilde vorige week AZ voor Cagliari, maar is dus al binnen een week weer terug in ons land. Ook hij heeft vertrouwen in een goede afloop voor zijn blauw-witte strijdmakkers tegen Nederland.

'Ik zal het advies dat ik de groep heb gegeven voor me houden. Voor mij is het een leuke wedstrijd: mijn moeder is Nederlandse, mijn vader is een Griek. Mijn hele familie juicht voor Griekenland: mijn ouders, mijn vriendin. Ik wacht al jaren op een wedstrijd tegen Nederland en wil hem echt winnen. Ik heb een paar goede vrienden in die ploeg, ik zal proberen mijn ploeggenoten en de coach te helpen met wat ik weet.'

Hatzidiakos weet dat zijn ploeg outsider is. 'Nederland is favoriet. Zij spelen thuis, hebben goede spelers, maar wij hoeven niet onder te doen. Wij zijn Grieken, wij zijn verenigd en zullen het veld betreden om te vechten', waarschuwt hij. De Griekse defensie moet het donderdag doen zonder Konstantinos Mavropanos en ook George Baldock ontbreekt, nadat hij een hersenschudding opliep op een training. De Grieken spelen in deze interlandweek naast tegen Oranje ook tegen Gibraltar.

Bekijk hier al onze video's
Meer Griekenland
Meer over Griekenland
Meer Hatzidiakos
Meer over Hatzidiakos
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.