Grieken vermoeden vier oud-Eredivisie-spelers in basis tegen Nederland

Reacties

Griekse media vermoeden dat Griekenland met vier voormalig Eredivisie-spelers begint aan het duel met het Nederlands elftal donderdag. De enige speler die op dit moment nog in Nederland speelt, Vangelis Pavlidis, begint waarschijnlijk op de bank.

Grieken vermoeden vier oud-Eredivisie-spelers in basis tegen Nederland
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 0
Griekenland
Griekenland

Donderdagavond speelt Oranje om 20.45 uur een belangrijk EK-kwalificatieduel met Griekenland. Nederland staat, met een wedstrijd minder, drie punten onder de Grieken. Eerder versloeg de ploeg van bondscoach Gustavo Poyet Ierland en Gibraltar al. Zowel Nederland als Griekenland ging ten onder tegen Frankrijk.

Volgens het Griekse Sport24 staan er donderdag een hoop oude bekenden in de basis bij Griekenland. In de vermoedelijke opstelling is plaats voor drie oud-Eredivisie-spelers in de defensie. Op rechtsback staat voormalig Fortuna Sittard-speler Lazaros Rota. In het centrum van de verdediging is plaats voor de deze zomer bij AZ vertrokken Pantelis Hatzidiakos en op linksback staat ex-Willem II'er Konstantinos Tsimikas.

Net als in de vorige interland, wordt verwacht dat Pavlidis op de bank begint bij de Grieken. Hij is dit Eredivisie-seizoen uitstekend begonnen met vijf goals en een assist in drie wedstrijden. Voormalig VVV-spits Georgios Giakoumakis krijgt echter vermoedelijk de voorkeur. Hij was dit seizoen in 21 competitiewedstrijden al goed voor dertien treffers in de MLS.

Griekenland kan door een blessure niet beschikken over George Baldock en niet over de geschorste Konstantinios Mavropanos. Zij hadden vorige wedstrijd nog een basisplaats.

Vermoedelijke opstelling: Vlachodimos; Rota, Retsos, Hatzidiakos, Tsimikas; Kourbelis, Bakasetas, Siopis; Mandalos, Giakoumakis, Masouras

EK-kwalificatie

Stand Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.