Gretigheid geeft Streppel moed bij terugkeer in Tilburg

Reacties

Jurgen Streppel hoopt vrijdagavond bij zijn terugkeer bij Willem II zijn opvolger Erwin van de Looi de baas te zijn in het tactische steekspel. De SC Heerenveen-coach is er zeker van dat zijn elftal het kalenderjaar in Tilburg in stijl kan afsluiten.

Gretigheid geeft Streppel moed bij terugkeer in Tilburg

De van Willem II overgekomen coach heeft de Friezen naar de vierde plaats in de Eredivisie geloodst. Het eerste halfjaar onder Steppel is een succes te noemen en de coach wil dat goede gevoel in aanloop naar de feestdagen niet kwijtraken in Tilburg. Bij een gelijkspel of zege verovert Heerenveen voor het eerst sinds het 1998/99 dertig punten of meer in de eerste seizoenshelft. Destijds eindigde de ploeg als tweede.

Streppel is ambitieus en mikt op 32 punten. 'Je bent er dan toch toevallig, dan kun je ook maar net zo goed je best doen om het maximale eruit te halen. Ik heb de jongens net gesproken en ze zeggen dat ze fit zijn en volle bak willen spelen. Als dat zelf benoemen, dan is dat lekker.'

De resterende energie kan Heerenveen ook goed gebruiken om de defensie van Willem II kapot te spelen. Van de Looi heeft de zaken in verdedigend opzicht aardig op orde bij de huidige nummer dertien in de Eredivisie. De Tricolores hielden in hun laatste vier Eredivisie-wedstrijden de nul, waaronder in een duel met PSV.

'Dat zegt dat ze degelijk en gegroepeerd spelen', stelt Streppel op de Heerenveen-site. 'Ze hebben in ieder geval een idee over hoe ze willen spelen. Ze willen er een tactisch steekspel van maken. Waar ze staan horen ze wel, Willem II is geen degradatiekandidaat. Maar als je vier keer de nul houdt, wordt de kans dat ze een goal tegenkrijgen steeds groter', sloot Streppel af met een knipoog. Bij Heerenveen zijn Sam Larsson, Stijn Schaars en Doke Schmidt drie dagen na het bekerduel met IJsselmeervogels (0-1) weer inzetbaar. Het trio werd tegen de amateurs nog gespaard.

Van de Looi moet bij de thuiswedstrijd Pele van Anholt (ex-SC Heerenveen) en Jordens Peters, voor wie afgelopen zomer een transfer naar Heerenveen nog lonkte, missen. De Willem-coach verwacht dat zijn ploeg het zwaar gaat krijgen, maar is positief: 'Met Larsson, Zeneli en Ghoochannejhad hebben ze een sterke voorhoede. Ze staan niet voor niets waar ze staan. Aan ons nu de taak om de ontwikkelingen van de laatste weken te belonen met doelpunten en 2016 op een goede manier af te sluiten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.