Greenwood opnieuw opgepakt na voorwaardenschending

Mason Greenwood is opnieuw opgepakt door de politie in Manchester. De aanvaller was op borgtocht vrij, maar schond de voorwaarden van die regeling. De politie heeft inmiddels bevestigd dat de voetballer zaterdag is opgepakt.

Greenwood opnieuw opgepakt na voorwaardenschending
© Pro Shots

Greenwood speelde in januari van dit jaar zijn laatste officiële wedstrijd voor Manchester United, in die periode werd de aanvaller en enkelvoudig international van Engeland opgepakt op verdenking van verkrachting en mishandeling. Greenwood kon in vrijheid wachten tot de start van een eventuele rechtszaak, maar was daarbij wel aan voorwaarden gebonden. De politie in Manchester heeft niet toegelicht welke voorwaarden zijn geschonden door de voetballer. Engelse media schrijven dat Greenwood contact heeft gezocht met het vermeende slachtoffer.

Door deze update wordt eens te meer duidelijk dat Greenwood niet snel in actie zal komen voor Man Utd. Kort na zijn arrestatie maakte zijn werkgever al duidelijk dat hij niet welkom was op de club. Diverse persoonlijke sponsors van Greenwood hebben de banden met hem verbroken. Het contract van Greenwood loopt officieel nog door tot medio 2025, Man Utd heeft tot dusver geen uitspraken gedaan over de ontbinding van dit contract.

Bekijk hier al onze video's