Gratis vertrokken uit Heerenveen, nu lonkt de top van de Serie A

Reacties

Twee jaar na zijn vertrek bij SC Heerenveen lonkt een volgende stap omhoog voor Morten Thorsby. Volgens Italiaanse media zijn Atalanta Bergamo en Napoli in de race voor de 25-jaige middenvelder van Sampdoria.

Gratis vertrokken uit Heerenveen, nu lonkt de top van de Serie A
© Pro Shots

Er was volgens Tuttosport ook interesse vanuit de Premier League, maar Watford vindt de vraagprijs van acht miljoen euro te hoog. Maar met Atalanta en Napoli blijven er nog twee fraaie opties over voor Thorsby, die twee jaar geleden transfervrij vertrok bij Heerenveen.

De Noorse international groeide bij Sampdoria vervolgens al snel uit tot een vaste waarde. In twee seizoenen kwam de 1 meter 89 lange controleur tot zestig officiële duels (vier goals) voor de Serie A-club en onderscheidde hij zich met zijn duel- en kopkracht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bij Atalanta geldt Thorsby daarom als een alternatief voor AZ-captain Teun Koopmeiners, die eveneens in beeld als versterking voor het middenveld. Napoli is vanwege de maandenlange absentie van Diego Demme op zoek naar een defensieve middenvelder.

En dus lonkt de top van de Serie A voor Thorsby, zeven jaar nadat Heerenveen hem voor zo'n zes ton oppikte bij Stabaek IF. De Friezen zagen hem vijf seizoenen later tot hun teleurstelling gratis de deur uitlopen. Sampdoria lijkt nu spekkoper te worden als Atalanta of Napoli doorpakt. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.