Gratis af te halen: Anita en Martina op lange lijst

Reacties

Clubs die dit seizoen in de Premier League speelden maakten vrijdagmiddag bekend met welke spelers zij vooralsnog niet verder gaan. Grote namen als Zlatan Ibrahimovic en John Terry staan op de lijsten, maar ook voor Nederlanders was er slecht nieuws.

Gratis af te halen: Anita en Martina op lange lijst

Clubs dienden diverse lijsten in bij de Premier League, waarop staat met welke spelers een team wel en niet verder gaat. Formeel betekenen beslissingen van clubs dat ze niet onder dezelfde voorwaarden verder willen gaan met de spelers. Dit geldt voor bijvoorbeeld Vurnon Anita (Newcastle United) en Cuco Martina (Southampton), die waarschijnlijk op zoek kunnen naar een nieuwe werkgever. Ook aan de carrière van Marvin Emnes bij Swansea City komt mogelijk een eind.

Op de lijst is Ibrahimovic de opvallendste naam. José Mourinho doet volgend seizoen mogelijk geen beroep op de topscorer in de Premier League. Ibrahimovic maakte voor Manchester United zeventien doelpunten in de competitie, maar viel aan het einde van het seizoen weg met een serieuze knieblessure. Bij Chelsea was al langer bekend dat clubman Terry geen contractverlenging kreeg. De mandekker, met meer dan zevenhonderd duels voor Chelsea op zijn cv, maakte nog niet bekend of hij zijn carrière bij een andere club voortzet.

Premier League-clubs nemen na dit seizoen afscheid van flink wat ervaring. Vooral Manchester City is aan het verjongen, met het vertrek van Willy Caballero (35), Jesus Navas (31), Gaël Clichy (31), Bacary Sagna (34) en Pablo Zabaleta (32). Laatstgenoemde vond met West Ham United al een nieuwe werkgever. Crystal Palace neemt op zijn beurt afscheid van Mathieu Flamini, terwijl Stoke City hoogstwaarschijnlijk niet verder gaat met doelman Shay Given.

Hull City, Middlesbrough en Sunderland, de degradanten van dit seizoen, leverden ook lijstjes aan. Zo is voormalig Ajacied Steven Pienaar samen met Joleon Lescott en John O'Shea onzeker over zijn toekomst, terwijl Johan ter Horst zonder te debuteren hoogstwaarschijnlijk vertrekt bij Hull City.

Een selectie van (mogelijk) vertrekkende spelers. 

ClubSpeler
Arsenal Yaya Sanogo, Stefan O'Connor
BurnleyJoey Barton
ChelseaJohn Terry
Crystal PalaceMathieu Flamini
EvertonArouna Koné
Hull CityJohan ter Horst
Leicester CityMarcin Wasilewski
LiverpoolAlexander Manninger
Manchester CityWilly Caballero, Gaël Clichy, Jesus Navas, Bacary Sagna, Pablo Zabaleta*
Manchester UnitedZlatan Ibrahimovic
Newcastle UnitedVurnon Anita
SouthamptonMartin Caceres, Cuco Martina
Stoke CityShay Given
SunderlandJan Kirchhof, Joleon Lescott, John O'Shea, Steven Pienaar
Swansea CityMarvin Emnes
West Bromwich AlbionDarren Fletcher*, Sebastien Pocognoli
West Ham UnitedÁlvaro Arbeloa

*spelers hebben nieuwe club gevonden. Bekijk hier de volledige lijst op de website van de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.