Hull City duikt Nederlands talent op in achtste divisie

Reacties

De Premier League heeft er vanaf volgend seizoen een Nederlandse aanvaller bij. Hull City neemt de achttienjarige spits Johan ter Horst over van Folkestone Invicta, dat uitkomt op het achtste niveau in Engeland.

Hull City duikt Nederlands talent op in achtste divisie

Ter Horst, zoon van een Nederlandse vader en Engelse moeder, gaat bij Hull waarschijnlijk in het Onder 21-elftal spelen. 'We zijn er trots op dat hij zich bij ons zo goed heeft ontwikkeld. Hij speelt al sinds zijn twaalfde bij ons', aldus Folkestone-manager Neil Cugley. Ter Horst tekende een contract voor drie seizoenen bij de nummer dertien van de Premier League.

Bij Folkestone zijn ze apetrots op de transfer van Ter Horst. 'Dit gebeurt niet dagelijks bij een club als de onze. Over een paar jaar zien we Johan op de televisie wedstrijden voor Hull City spelen. Dit is gewoon fantastisch', vervolgt Cugley.

Ter Horst maakte dit seizoen al 21 doelpunten voor Folkestone, dat daardoor kanshebber is voor promotie naar het zevende niveau in Engeland. De spits maakte vorig seizoen op zeventienjarige leeftijd zijn debuut voor de amateurclub.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.