Grappende Sarri helpt Bosz niet: 'Als we niet winnen, vermoord ik mijn spelers'

Reacties

Juventus-trainer Maurizio Sarri is niet van plan om Bayer Leverkusen en trainer Peter Bosz woensdagavond de helpende hand toe te steken. Om dat te bewijzen kwam hij tijdens zijn vooruitblikkende persconferentie met een anekdote, een Cruijffiaanse uitspraak en een grapje.

Grappende Sarri helpt Bosz niet: 'Als we niet winnen, vermoord ik mijn spelers'
© Pro Shots
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
0 - 2
Juventus
Juventus

Juventus is al zeker van de groepswinst in de poule, terwijl Leverkusen minimaal zelf moet winnen om nog kans te maken op een plek in de achtste finale. De Oude Dame is in ieder geval zonder Matthijs de Ligt afgereisd naar Duitsland, de ex-Ajacied mist de clash met zijn voormalige trainer Bosz omdat hij rust krijgt. Sowieso is Juventus zonder enkele vaste namen richting Leverkusen vertrokken, maar desondanks bezweert Sarri dat Bosz en co niets cadeau gaan krijgen.

Om dat aan te tonen, verwees de trainer naar het het begin van zijn dienstverband bij Juve. 'Toen ik voor het eerst werd gebeld door de clubleiding, vroeg ik ze hoe het mogelijk was dat ze uit de laatste paar wedstrijden van het vorige seizoen slechts drie punten haalden. Ik heb toen ook gezegd dat het zou getuigen van een slechte mentaliteit als het antwoord was geweest: "Omdat de landstitel toen toch al binnen was."'

Van een dergelijke instelling wil Sarri bij zijn spelers in ieder geval niets weten. 'Dat we in de Champions League mogen spelen is een voorrecht en een eer. Dus ik verwacht een krachtig en gemotiveerd optreden, omdat er in iedere wedstrijd doelen zijn. Ik vraag mijn spelers om een goede prestatie. Als we dat in ieder geval leveren, dan kan er een goed resultaat komen, of niet', sprak Sarri wat Cruijffiaans.

Met een knipoog besprak de Italiaan ook nog zijn eigen fraaie Europese prestaties van de laatste tijd. 'Ik ben nu 21 wedstrijden in Europees verband ongeslagen', toonde hij zich bewust van die bijzondere reeks. 'Volgens mij heb ik ergens gelezen dat het record 22 ongeslagen wedstrijden is. Dus als mijn spelers niet winnen, dan vermoord ik ze', grijnsde hij.

UEFA Champions League

Stand Groep D UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
5
1
0
12-4
+8
16
2
Atlético Madrid
6
3
1
2
8-5
+3
10
3
Bayer Leverkusen
6
2
0
4
5-9
-4
6
4
Lokomotiv Moskou
6
1
0
5
4-11
-7
3
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.