Grap Grealish over Newcastle-smaakmaker komt als een boemerang terug

Reacties

Miguel Almirón is dit seizoen één van de smaakmakers bij Newcastle United, dat zondag Tottenham Hotspur versloeg. De dragende rol van de Paraguayaan leidt in het Verenigd Koninkrijk tot het nodige hoongelach in de richting van Manchester City-speler Jack Grealish.

Grap Grealish over Newcastle-smaakmaker komt als een boemerang terug
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
1 - 2
Newcastle United
Newcastle United

Grealish, die zaterdag met City te sterk was voor Brighton & Hove Albion, bracht de naam van Almirón in mei ter sprake bij de huldiging van The Citizens na het behalen van de Premier League-titel. In enigszins beschonken toestand deelde de Engels international, omarmd door Bernardo Silva, zijn analyse van de laatste competitiewedstrijd tegen Aston Villa en het behaalde kampioenschap.

'Er waren twee geheimen... één, Riyad (Mahrez), haal hem zo snel mogelijk van het veld. Riyad speelde als een (Miguel) Almirón. Nummer twee, (wijzend naar Silva) hij is dit seizoen zo goed geweest, haal hem van het veld', zei de lachende Grealish tijdens de busrit door Manchester.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Almirón, die in januari 2019 de overstap maakte van MLS-club Atlanta United naar Newcastle vond vorig seizoen één keer het net voor The Magpies, die lange tijd in de onderste regionen van de Premier League verkeerden. Deze jaargang ontpopt de Paraguayaan zich tot een ware smaakmaker bij Newcastle, dat in een sterke vorm steekt en inmiddels de vierde plek bezet. Almirón scoorde zes keer in elf wedstrijden. In het duel met Tottenham maakte de middenvelder de 0-2.

Hoongelach
Op social media gaat het filmpje met Grealish en Silva weer veelvuldig rond, waarbij direct de vergelijking wordt gemaakt tussen de prestaties van de Engelsman en die van Almirón. Bij Grealish staat de teller dit seizoen op één goal. 'Deze jongen is een andere speler geworden. Ik denk niet dat Eddie Howe (manager Newcastle, red.) hem heeft gemotiveerd, maar Jack Grealish', zei Sky Sports-analist Jamie Carragher na de zege van Newcastle op Tottenham over Almirón.

Howe denkt daar iets anders over: 'Ik denk niet dat Miggy door iets of iemand anders wordt gemotiveerd dan door zichzelf. Hij wil alles geven voor de club en voor de supporters, die gek zijn met hem. En dat is ook logisch', aldus de manager van Newcastle over Almirón. In augustus scoorde de Paraguayaans international ook in de thuiswedstrijd tegen Manchester City (3-3), daarin ontbrak Grealish. Op 4 maart is City-Newcastle in het Etihad Stadium.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.