Grabbelende Lamprou helpt Fortuna Sittard aan cruciale zege in degradatiekraker

Reacties

PEC Zwolle heeft zaterdagavond een flinke tik in de degradatiestrijd ontvangen. Op eigen veld verloor het van concurrent Fortuna Sittard, dankzij een fikse blunder van doelman Kostas Lamprou. Nigel Lonwijk maakte de winnende treffer.

Grabbelende Lamprou helpt Fortuna Sittard aan cruciale zege in degradatiekraker
PEC Zwolle
PEC Zwolle
0 - 1
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

De belangen waren vooraf duidelijk. De twee laagst geklasseerde ploegen van de Eredivisie, PEC en Fortuna, moesten samen uitmaken wie voorlopig zou aan- of afhaken in strijd om handhaving. En dus verdiende het duel clichématig de term zespuntenwedstrijd.

PEC-trainer Dick Schreuder koos zaterdagavond voor dezelfde opstelling als waarmee hij tegen FC Groningen een punt pakte. Collega Sjors Ultee, die al zes keer op rij verloor, wisselde wel. Andreas Samaris en Roel Janssen mochten aan de aftrap beginnen. Dat ging ten koste van Arianit Ferati en Ivo Pinto.

Een vliegende start leek aanvankelijk voorbode voor een heuse kelderkraker. Een duel waar het vuur van af zou spatten. Mees de Wit knalde namens PEC al in de tweede minuut de bal in het zijnet, terwijl Mats Seuntjens aan de andere kant Lamprou op zijn weg vond. Het echte vuurwerk vond echter aan de kant plaats, toen een summier groepje onruststokers de wedstrijd met vuurwerk lamlegde en het stadion binnendrong. Een bliksembezoek, want de groep vond na de gevonden aandacht snel de weg naar de uitgang weer.

Na de entree van de herriemakers vlakte het duel snel af. Seuntjens trof Lamprou nog een keer, terwijl Tirpan na weifelend optreden van de doelman de paal raakte. Aan de andere kant kwam de thuisploeg niet verder dan wat losse flodders van Nakayama, Adziz en Van den Belt. Reijnders was dichter bij, maar schoot voorlangs het doel van Yannick van Osch.

Op een eredivisie-avond waar de doelpunten duur verkocht werden, was een blunder van PEC Zwolle-doelman Lamprou nodig om de ban te breken. De Griekse keeper ging enorm in de fout in de 64ste minuut, door zich te laten verrassen door de agressievere Ben Rienstra. Via het hoofd van de middenvelder plofte de bal voor de voeten van Nigel Lonwijk, die simpel binnen kon tikken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Een slotoffensief van PEC moest de ambities om de laatste plaats te verlaten nieuw leven inblazen. Maar gevaarlijk werd de ploeg eigenlijk nooit. En zo werd Lonwijk, met zijn negentien jaar de jongste doelpuntenmaker in de eredivisie ooit voor Fortuna, de matchwinner. 

Door de zege kruipt Fortuna Sittard over Sparta heen naar de zestiende plaats. Het nadert Heracles Almelo, dat op een veilige vijftiende plaats staat, tot twee punten. PEC Zwolle bivakkeert in een steeds benauwdere positie. Met slechts zes punten tot dusverre en een gat van zes punten naar Fortuna Sittard is de veilige haven ver uit het zicht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

PEC Zwolle Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
Fortuna Sittard
34
10
5
19
36-67
-31
35
16
Heracles Almelo
34
9
7
18
33-49
-16
34
17
Willem II
34
9
6
19
32-57
-25
33
18
PEC Zwolle
34
7
6
21
26-52
-26
27
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.