Gouweleeuw hoopt op Koeman: 'Soms gevoel dat ik niet serieus genomen word'

Reacties

Jeffrey Gouweleeuw viel eind januari geblesseerd uit tegen 1. FC Köln en staat voorlopig buitenspel met een scheurtje in de binnenband van zijn knie. De verdediger zal gemist worden bij FC Augsburg: voor zijn blessure miste hij namelijk nog geen enkele minuut in dit seizoen in de Bundesliga.

Gouweleeuw hoopt op Koeman: 'Soms gevoel dat ik niet serieus genomen word'

De 26-jarige Gouweleeuw is een gewaardeerde kracht in het hart van de defensie van Augsburg, de nummer zeven van de Bundesliga. Toch lijkt hij nog nooit serieus in beeld te zijn geweest bij het Nederlands elftal. Daar baalt Gouweleeuw van: 'Soms heb ik het gevoel dat ik niet serieus genomen word', zegt de verdediger in gesprek met de NOS.

'Spelers die een paar goede wedstrijden in de Eredivisie spelen, krijgen eerder een kans dan jongens die wekelijks spelen in de beste competities ter wereld. Het lijkt alsof er geen respect is voor kleinere clubs zoals Augsburg', vervolgt Gouweleeuw. 'Of ik bij Oranje hoor? Dat weet ik niet. Maar ik speel altijd en ik presteer, dus zou je kunnen zeggen dat ik in ieder geval een kans moet krijgen. Of ik me staande houd, zal dan moeten blijken. Maar daar heb ik wel een kans voor nodig.'

De hoop van Gouweleeuw is nu gevestigd op Ronald Koeman, die dinsdag werd gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. De eerste interland met Koeman aan het roer is op 23 maart: op die datum wordt er geoefend tegen Engeland. Het is onduidelijk of Gouweleeuw dan weer volledig hersteld is van de knieblessure waar hij momenteel mee kampt.

Koeman sprak dinsdag nog over zijn plannen voor het selectiebeleid: 'Regelmatig spelen bij je club is belangrijk, maar dat wil niet zeggen dat als je twee keer niet speelt, je niet meer wordt opgeroepen', zei de nieuwe bondscoach. 'Als je maanden niet speelt bij je club, wordt het wel moeilijk. Ik kies altijd voor het beste elftal. Als een speler uit de Eredivisie de beste is, is dat prachtig.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.