Koeman verbindt zich tot en met 2022 aan Oranje

Reacties

Ronald Koeman heeft zich tot en met het WK 2022 verbonden aan de KNVB als bondscoach van het Nederlands elftal. De ex-international wordt vanaf 16.30 uur gepresenteerd. Het WK 2022 wordt in november en december afgewerkt.

Koeman verbindt zich tot en met 2022 aan Oranje

Eind januari bevestigde Koeman aan VI dat hij en de KNVB in gesprek waren over het bondscoachschap van Nederland. De 54-jarige oefenmeester werd oktober vorig jaar ontslagen bij Everton.

Bij een eerste reactie laat Koeman het volgende weten: 'Ik heb nooit onder stoelen of banken geschoven dat ik de ambitie had om ooit bondscoach te worden. Ik ben superblij en kijk er enorm naar uit om aan de slag te gaan. Het is een grote eer dat ik de komende tijd bondscoach mag zijn van het Nederlands elftal.'

Koeman is aangesteld door KNVB-directeur Eric Gudde, met wie hij al samenwerkte bij Feyenoord. De eerste krachtmeting voor de kersverse bondscoach wordt de oefeninterland tegen Engeland, die 23 maart op de planning staat. Het is niet de eerste keer dat Koeman een functie heeft bij Oranje. In 1997 ging hij aan de slag als assistent van Guus Hiddink.

Enkele jaren daarna ging Koeman voor het eerst op eigen benen staan in de trainerswereld. In Nederland begon hij als trainer van Vitesse, daarna ging Koeman aan de slag bij de traditionele topdrie. Ajax (2001-2005), PSV (2006-2007) en Feyenoord (2011-2014) stelden hem aan als coach. In 2009 was hij ook nog kort trainer van AZ, terwijl hij buitenlandse avonturen beleefde bij Valencia, Benfica, Southampton en Everton.

EK 2020
De ex-speler van FC Groningen, Ajax, PSV, Barcelona en Feyenoord moet Nederland naar het eerste eindtoernooi sinds het WK in 2014 zien te loodsen. Oranje miste al het EK in 2016 en moet ook noodgedwongen het WK in Rusland aan zich voorbij laten gaan. Het Nederlands elftal kan zich via de reguliere kwalificatie óf de Nations League plaatsen voor het EK van 2020, dat wordt gehouden in twaalf verschillende landen.

De tegenstanders in de groepsfase van de Nations League zijn al bekend. Oranje werd in januari gekoppeld aan wereldkampioen Duitsland en verliezend EK-finalist Frankrijk. De wedstrijden tegen de Europese grootmachten worden in het najaar van 2018 afgewerkt.

'Pragmatische Koeman en innovatieve Hoogma passen prima bij elkaar'
'Onze nieuwe bondscoach is niet te benijden'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.