KNVB in gesprek met Koeman over bondscoachschap

Reacties

Ronald Koeman is in gesprek met de KNVB om bondscoach van Oranje te worden. Dat bevestigt de 54-jarige oefenmeester aan VI.

KNVB in gesprek met Koeman over bondscoachschap

De voetbalbond heeft zich gemeld bij Koeman, die in oktober werd ontslagen als manager van Everton. Kort daarna zei de trainer al tegen VI dat hij het bondscoachschap zag zitten. 'Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik het een mooie job vind, maar Everton had mijn prioriteit en daar had ik wel genoeg om me druk over te maken.'

Koeman heeft altijd betrokkenheid getoond bij het Nederlandse voetbal. Eerder wilde hij al bondscoach worden, maar toen koos de KNVB voor Guus Hiddink en vertrok Koeman naar Southampton. 'Het Nederlandse voetbal gaat me aan het hart en twee toernooien missen... Ja, dat is heftig. Tegelijk zeg ik dat er wél iets moois kan gaan ontstaan. Ik ben het met Dick Advocaat eens als hij stelt dat het allemaal niet zo dramatisch is. Je moet je alleen wel aanpassen aan je materiaal.'

Hij wordt mogelijk de opvolger van Dick Advocaat, die na het mislopen van het WK in Rusland een punt achter zijn Oranje-tijd zette. Koeman werkte bij Feyenoord al samen met Eric Gudde, de huidig directeur betaald voetbal bij de KNVB. De eerste krachtmeting zou voor de oefenmeester de oefeninterland met Engeland eind maart kunnen worden.

De geboren Zaandammer ging in 1997 aan de slag als assistent van Guus Hiddink bij Oranje. Dit deed hij vlak na het einde van zijn succesvolle spelerscarrière. Vervolgens verhuisde Koeman naar zijn geliefde Barcelona om daar Louis van Gaal te assisteren. Zijn eerste functie als hoofdtrainer was bij Barcelona B, waarna Vitesse en de traditionele topdrie volgden. Ajax (2001-2005), PSV (2006-2007) en Feyenoord (2011-2014) stelden hem aan als coach, in 2009 was hij ook nog kort trainer van AZ en waren er nog buitenlandse avonturen bij Valencia en Benfica. Na zijn periode in Rotterdam verkaste hij naar Southampton, waar hij na twee goede seizoenen een overstap naar Everton verdiende. Daar werd hij afgelopen oktober ontslagen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.