Goudhaantje Greenwood schiet Man United laat langs Wolverhampton

Reacties

Dankzij een laat doelpunt van Mason Greenwood is Manchester United zondag ontsnapt aan nieuw puntenverlies. Wolverhampton Wanderers had het beste van het spel, maar bleef met lege handen achter.

Goudhaantje Greenwood schiet Man United laat langs Wolverhampton
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers
0 - 1
Manchester United
Manchester United

Nog zonder Cristiano Ronaldo, maar mét nieuwelingen Raphaël Varane en Jadon Sancho in de basis moest Manchester United toezien dat Wolverhampton Wanderers de wedstrijd dicteerde. Met name Adama Traoré toonde zich een plaaggeest voor de United-defensie.

Wolverhampton bleef domineren en zocht met een dubbel gevoel de kleedkamer op. De thuisploeg was veel sterker dan United, maar slaagde er niet in om de krachtsverhoudingen in de score uit te drukken. Trainer Ole Gunnar Solskjaer zag zich kort na rust genoodzaakt om in te grijpen en bracht Edinson Cavani binnen de lijnen ten koste van Daniel James.

Double-save​​​​​​
United ontsnapte een kwartier voor tijd aan een verdiende achterstand, omdat David de Gea zijn doel met een spectaculaire double-save schoon hield. De Spaanse sluitpost redde knap op een inzet van Romain Saïss en voorkwam vervolgens dat de Marokkaan in de rebound alsnog scoorde. Zo vergat Wolverhampton zich opnieuw te belonen.

Tien minuten voor tijd gebeurde precies waar de Wolves-supporters zo voor vreesden. Terwijl Rúben Neves geblesseerd achterbleef na een duel met Paul Pogba, sloeg Greenwood genadeloos toe (0-1). Na een schaarbeweging passeerde de negentienjarige aanvaller doelman José Sá, waardoor Manchester United Molineux tegen de verhoudingen in met de volle buit verliet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Goudhaantje Greenwood
Greenwood scoorde tegen Wolverhampton al voor het derde competitieduel op rij. Het goudhaantje van United is na Robbie Fowler (in 1994/95 namens Liverpool) pas de tweede tiener die daarin slaagt. Greenwood is daarnaast de vierde speler in de historie van de Premier League die als tiener twintig of meer goals maakt. Alleen Fowler, Michael Owen, Wayne Rooney gingen hem voor. 

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
29
6
3
99-26
+73
93
2
Liverpool
38
28
8
2
94-26
+68
92
3
Chelsea
38
21
11
6
76-33
+43
74
4
Tottenham Hotspur
38
22
5
11
69-40
+29
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.