Götze verrast Löw: 'Hij heeft een goede keuze gemaakt'

Reacties

Joachim Löw is onder de indruk van de prestaties van Mario Götze. De Duitse bondscoach vindt dat de 28-jarige spelmaker met PSV een goede club heeft uitgekozen.

Götze verrast Löw: 'Hij heeft een goede keuze gemaakt'
© Pro Shots

Op 14 november 2017 speelde Götze zijn laatste interland voor Die Mannschaft. Daarna raakte hij uit beeld, maar mogelijk lonkt een rentree bij de nationale ploeg. Löw selecteerde deze week met Philipp Max al een andere PSV'er en geeft in gesprek met Sportbuzzer aan dat hij ook de verrichtingen van Götze nauwlettend in de gaten houdt.

'Ik ben blij dat hij zo'n goede start heeft gemaakt in Eindhoven. Ik vind het verrassend. Hij is fris, wendbaar en oogt gelukkig', vertelt de bondscoach. 'Ja, hij heeft me op de hoogte gehouden. We verliezen hem niet uit het oog, dat is duidelijk', aldus Löw over de speler zijn ploeg in 2014 naar de winst in de WK-finale schoot.

Na die wedstrijd in Brazilië heeft Götze alle torenhoge verwachtingen niet waar kunnen maken, ook niet bij de Duitse ploeg. De teller bleef daardoor steken op 63 interlands. 'Alles in Duitsland is altijd op hem gericht geweest, zeker na het WK. Dat was absoluut een zware last. Ik vind dat hij met zijn stap naar PSV precies de juiste beslissing heeft genomen voor zichzelf.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer M. Götze
Meer over M. Götze
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.