Götze vergelijkt: 'Schmidt is daarin nog extremer dan Guardiola'

Reacties

Mario Götze had twee jaar geleden de mogelijkheid om in de Bundesliga van club te wisselen, maar koos er bewust voor om Duitsland te verlaten en aan de slag te gaan bij PSV. Roger Schmidt had een groot aandeel in die verrassende transfer. Götze is erg lovend over de vertrekkende trainer.

Götze vergelijkt: 'Schmidt is daarin nog extremer dan Guardiola'

Voor zijn overstap naar PSV zat Götze in zijn tweede periode bij Borussia Dortmund, waar hij in vier jaar tijd te maken kreeg met vier verschillende hoofdtrainers. 'Dat was voor mij als speler niet bevredigend', zegt de aanvallende middenvelder tegen Kicker. Bij de keuze voor een nieuwe club was er voor hem dan ook één ding cruciaal: 'Wat is de trainer van plan? Voor mij was de persoonlijkheid van de trainer het belangrijkste. Andere factoren speelden niet zo'n grote rol', vertelt Götze.

De middenvelder kwam in contact met zijn landgenoot Schmidt, die hem ervan overtuigde om naar PSV te komen. 'Hij heeft me heel veel geholpen en ik heb ook heel veel van hem geleerd', zegt Götze. 'Roger heeft zijn filosofie aangepast aan het Red Bull-concept. Hoge pressie, zover mogelijk naar voren verdedigen, zo hoog mogelijk op de helft van de tegenstander spelen… Roger is daarin nog extremer dan Pep Guardiola', trekt Götze de vergelijking met de huidige coach van Manchester City, met wie hij in het verleden samenwerkte bij Bayern München.

Schmidt verruilt PSV na dit seizoen voor Benfica en volgens Portugese media wil hij Götze meenemen naar Lissabon. De middenvelder verlengde dit seizoen nog zijn contract bij PSV, maar in de nieuwe verbintenis is een gelimiteerde afkoopsom opgenomen, waardoor hij voor een bedrag tussen de drie en vier miljoen euro mag vertrekken. PSV hoopt Götze ervan te kunnen overtuigen om in Eindhoven te blijven, maar houdt er rekening mee dat de middenvelder bezig is aan zijn laatste weken bij de club.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.