PSV hoopt op langer verblijf begeerde Götze

Reacties

PSV hoopt Mario Götze ervan te kunnen overtuigen om ook na dit seizoen bij de club te blijven. Het management van de Duitser was afgelopen week in Eindhoven om hierover te praten. Götze lijkt zelf echter in te zetten op een vertrek bij PSV, nu de trainer die hem gehaald heeft ook weggaat.

PSV hoopt op langer verblijf begeerde Götze
© Pro Shots

Roger Schmidt slaagde er in de zomer van 2020 in om Götze te verleiden tot een samenwerking in Nederland. De aanvallende middenvelder (29) is een belangrijke basisspeler bij PSV en verlengde dit seizoen zijn contract nog met twee jaar. In die verbintenis zit echter een gelimiteerde afkoopsom, waardoor hij voor een bedrag tussen de drie en vier miljoen euro kan vertrekken.

Götze heeft reeds een vertrekwens uitgesproken en dat heeft veel te maken met het vertrek van Schmidt. In een interview met VI zei de wereldkampioen van 2014 eerder al dat de trainer bij een club dé belangrijkste persoon in zijn carrière is. 'Of hij je vertrouwt of niet bepaalt of ik speel of niet en dat bepaalt voor een groot deel mijn gevoel en dus mijn prestaties', zei Götze toen.

Volgens Portugese media hoopt Schmidt Götze mee te kunnen nemen naar Benfica. Er is echter nog meer interesse in de aanvallende middenvelder: zo kan Götze bijvoorbeeld ook een lucratief contract tekenen bij twee clubs in de Verenigde Staten. De speler zelf zei kort na het aangekondigde vertrek van Schmidt dat hij graag weer in de Champions League zou willen spelen.

PSV geeft de hoop op een langer verblijft van Götze, met een salaris van zo'n drie miljoen euro per jaar een grootverdiener in Eindhoven, ondanks de ontvangen signalen niet op. De nummer twee van de Eredivisie hoopt de middenvelder ook volgend seizoen in de selectie te hebben. Götze speelde tot dusver 74 wedstrijden voor PSV en won onlangs met de ploeg de TOTO KNVB-beker.

Mario Götze na het winnen van de Nederlandse beker.
© Pro Shots
Mario Götze na het winnen van de Nederlandse beker.
{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.