Götze is weer Super Mario: moet hij mee naar het WK met Duitsland?

Reacties

Moet Mario Götze met Duitsland mee naar het WK? Die vraag houdt de Duitse voetbalwereld zondag bezig, nadat de voormalig PSV'er zaterdagavond indruk maakte in het competitieduel van Eintracht Frankfurt met RB Leipzig.

Götze is weer Super Mario: moet hij mee naar het WK met Duitsland?
© Pro Shots
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt
4 - 0
RB Leipzig
RB Leipzig

Götze was een van de uitblinkers aan de zijde van Frankfurt, dat over Leipzig heen denderde, en kreeg bij Sky Deutschland complimenten van Lothar Matthäus. 'Hoe hij vandaag voetbalde: plezier, passie, slim, intelligent en zekerheid in de passing. Hij nam altijd de juiste beslissingen. Dit is de Mario die we willen zien en die we kennen', zei de recordinternational van Duitsland, die ook zag dat de voormalige wereldkampioen het vuile werk niet schuwde. Zo maakte hij van alle spelers de meeste kilometers (11,4) en veroverde hij elf ballen. 'Kortom, een topprestatie.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Götze was zelf ook tevreden over wat Frankfurt op de mat legde tegen Leipzig. 'Dat was een memorabel optreden van ons. Een 4-0 overwinning met dit decor, zonder een goal tegen te krijgen, tegen Leipzig, dat is heel indrukwekkend', zei de dertigjarige spelmaker na afloop. Op de vraag of hij in deze vorm weer een optie is voor bondscoach Hansi Flick, wilde hij niet ingaan. 'Dat is geen thema voor me, ik wil er ook niet over praten', zei hij enigszins geïrriteerd. 'Ik focus me op de club en wat hier gebeurt', aldus Götze, die in 2017 zijn laatste interland speelde.

Dat hij een goede relatie heeft met Flick, wilde Götze wel bevestigen. De huidige bondscoach was in het verleden al assistent bij de nationale ploeg, toen de middenvelder nog international was. Maar verder ging hij de discussie uit de weg. Trainer Oliver Glasner wilde er ook niet op ingaan. 'Laat Mario gewoon Mario zijn en laat de beslissing aan de bondscoach over. Laten we hem verder met rust laten.' Dat vinden ze in Duitsland echter moeilijk, nu Götze weer Super Mario is. En dan is de hype rond de matchwinner van de WK-finale in 2014 nooit ver weg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Eintracht Frankfurt
Meer over Eintracht Frankfurt
Meer M. Götze
Meer over M. Götze
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.