Götze in de bres voor bekritiseerde Bosz: 'Niet zo dramatisch'

Reacties

Mario Götze heeft het maandag opgenomen voor Peter Bosz. De Borussia Dortmund-oefenmeester werd in Duitsland de afgelopen dagen behoorlijk bekritiseerd.

Götze in de bres voor bekritiseerde Bosz: 'Niet zo dramatisch'

Bosz zette met Dortmund slechts twee van zijn laatste zeven duels om in een overwinning en kreeg in die duels in totaal veertien treffers om de oren. Met name de defensie, in de eerste weken van Bosz in Duitsland juist een baken van rust, is momenteel een gatenkaas. Afgelopen zaterdag ging het opnieuw helemaal mis tegen promovendus Hannover 96 met een 4-2 nederlaag als gevolg.

Het leidt in Duitsland tot veel kritiek. Het systeem van Bosz zou te aanvallend zijn, waardoor het verdedigend niet te bolwerken is. Götze is het daar niet mee eens. 'Het ligt niet aan het systeem of de filosofie', beweert hij in gesprek met het Duitse Sky Sports.

'De basisdingen doen we heel goed. Het is niet meer dan normaal dat we nu in een slechte fase zitten. Ik vind het allemaal niet zo dramatisch', relativeerde de 25-jarige middenvelder de situatie. 'We creëren altijd kansen. Als we die ook gewoon afwerken, werkt het systeem juist heel goed.'

Het is te hopen voor Bosz dat Götze gelijk heeft. Dortmund staat voor een cruciale week. Eerst wacht woensdag de confrontatie met APOEL Nicosia in de Champions League. BVB moet winnen van de Cyprioten om het ticket voor de knock-outfase niet al meteen te kunnen vergeten. Zaterdag staat in de Bundesliga vervolgens Der Klassiker tegen Bayern München op het programma.

De stand in Groep H
De stand in Groep H
Samenvatting Hannover 96 - Borussia Dortmund
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.