Gomez ongrijpbaar en Babel trefzeker in Bundesliga

Bayern München heeft ook zonder de nog geblesseerde Arjen Robben fors uitgehaald. Het arme SC Freiburg werd volledig weggespeeld met Mario Gomez in een glansrol. Ryan Babel was met doelpunten belangrijk voor 1899 Hoffenheim en kampioen Borussia Dortmund verslikte zich in promovendus Hertha BSC.

Bayern München-SC Freiburg 7-0SC Freiburg hoopte met een defensieve aanpak het lang droog te houden tegen Bayern München, maar die strategie kon na acht minuten de prullenbak in. De thuisploeg had al drie kansen gehad voordat Mario Gomez het eindpunt was van een soepele aanval. Twintig minuten later was het al 2-0. Gomez was nu aangever en Franck Ribéry, die zich in buitenspelpositie bevond, de afmaker.

Nog voor rust maakte de Franse dribbelaar de derde voor Bayern. Ook na de hervatting bleef de ploeg dominant en vertaalde dat in doelpunten. Binnen tien minuten in de tweede helft was het 5-0. Gomez was verantwoordelijk voor die treffers. De spits maakte daarmee zijn tiende hattrick in de Bundesliga. Eerst was Ribéry niet zelfzuchtig en daarna profiteerde de Duits international van wanorde in de Freiburg-defensie.

De dadendrang van Bayern was daarmee nog niet ten einde. Wederom Gomez zorgde voor de 6-0. De spits benutte een strafschop, die was gegeven na een overtreding op Thomas Müller. In de slotfase schoot de voor Gomez ingevallen Nils Petersen de 7-0 eindstand op het scorebord.

Borussia Dortmund-Hertha BSC 1-2De regerend kampioen begon het seizoen flitsend maar is momenteel de weg een beetje kwijt. Tegen Hertha BSC kreeg het volop kansen maar had het te kampen met forse pech. Kort na rust werd het nog lastiger toen Raffael namens de bezoekers aan een indrukwekkende rush begon. Roman Weidefeller stuitte de Braziliaanse aanvaller in eerste instantie nog wel, maar deze kreeg de bal met een gelukje mee en maakte de openingstreffer.

De voormalige FC Twente-speler Peter Niemeyer deed Dortmund tien minuten voor tijd nog meer pijn. De middenvelder tikte een rebound, die Weidefeller moest toestaan na een kopbal van Andre Mijatovic, binnen. Kort voor tijd kopte Robert Lewandowski nog wel de aansluitingstreffer binnen, maar dat kon de nederlaag voor Borussia niet voorkomen.

FSV Mainz 05-1899 Hoffenheim 0-4Ryan Babel speelde een grote en belangrijke rol voor Hoffenheim. De Amsterdamse spits was met twee goals trefzeker. Eerst scoorde hij op slag van rust via een strafschop, die hij zelf had afgedwongen, en een kwartier voor tijd zorgde hij met een harde schuiver voor 3-0. De openingstreffer van de bezoekers kwam, na een kwartier spelen, van de linkervoet van Roberto Firmino. Vijf minuten voor tijd schoot de ongelukkige Nikolce Novesci nog een voorzet van de Braziliaanse middenvelder in zijn eigen doel.

Overige uitslagenVfB Stuttgart-Hannover 96 3-0Borussia Mönchengladbach-1. FC Kaiserslautern 1-0 Foto: VI Images