Gomez bevrijdt Bayern, Huntelaar scoort weer

Terwijl FSV Mainz 05 zijn eerste punten verloor, bracht Mario Gomez Bayern München met een hattrick in rustiger vaarwater. Klaas-Jan Huntelaar scoorde weer voor Schalke 04.

FSV Mainz 04-Hamburger SV 0-1Hamburger SV maakte een einde aan de zegereeks van
FSV Mainz 05. De overwinning kwam pas in de slotfase tot stand. Paolo Guerrero schoot in de 89ste minuut raak na voorbereidend werk van Zé Roberto. Daarmee kreeg het duel in Mainz toch een winnaar.

Beide ploegen doken gevaarlijk op voor het vijandelijke doel. Maar zoals Zé Roberto de paal raakte en een treffer van Ruud van Nistelrooy werd afgekeurd, zo lieten Andre Schürrie en Adam Szalai namens Mainz na de kansen te benutten.

Door de nederlaag liep FSV Mainz 05 het record – starten met acht zeges - mis. Bovendien moest de formatie van Tuchtel de koppositie afstaan aan Borussia Dortmund. Hamburger SV klom naar de derde plaats.

Bayern München-Hannover 96 3-0Trainer Louis van Gaal zag de ene na de andere international geblesseerd terugkeren en de toch al goed gevulde ziekenboeg verder vollopen. Maar het gemis van de nodige vaste waarden vertaalde zich niet in het resultaat. Hannover 96 kreeg in München met 3-0 klop. De grote man was Mario Gomez. De aanvaller, die normaal gesproken onder Van Gaal op het tweede plan staat, greep zijn kans. Met drie doelpunten maakte hij eigenhandig een einde aan de beroerde reeks van Bayern.

Schalke 04-VfB Stuttgart 2-2Zowel Schalke 04 als VfB Stuttgart schoot weinig op met het gelijkspel. Beide ploegen staan voor hun doen op een te lage plaats in de Bundesliga. Met een overwinning kon de opmars beginnen, maar het resultaat was een gelijkspel. Schalke 04 probeerde in de slotfase tevergeefs de volle winst te pakken. Het bleef bij 2-2, met dank aan Huntelaar die tien minuten voor het einde met een benutte strafschop zijn productieve reeks voortzette. Met het puntje blijven beide ploegen in de gevarenzone steken.

Werder Bremen-SC Freiburg 2-1In de aanloop naar het Champions League-tweeluik tegen
FC Twente drukte Werder Bremen de ontluikende crisis de kop in. Na slechts één zege in zeven duels en openlijke discussie over de spelerssalarissen bracht de 2-1 zege op SC Freiburg enige rust. Nadat Julian Schuster de openingstreffer van Aaron Hunt ongedaan maakte, besliste Hugo Almeida het duel in het Weser Stadion in de 73ste minuut.