Golden Boy Award: Dolberg en Bergwijn vallen af, finalisten bekend

Reacties

De Premier League, Ligue 1 en Primera División zijn vertegenwoordigd bij de finale om de Golden Boy Award. Gabriel Jesus, Kylian Mbappé en Ousmane Dembélé zijn de drie overgebleven kandidaten voor de prestigieuze prijs voor het grootste talent, zo heeft Tuttosport bekendgemaakt.

Golden Boy Award: Dolberg en Bergwijn vallen af, finalisten bekend

De Italiaanse krant organiseert de verkiezing jaarlijks. Bij deze editie maakten Ajax-spits Kasper Dolberg en PSV-aanvaller Steven Bergwijn deel uit van de shortlist met de 25 meest beloftevolle spelers.

Mbappé heeft het seizoen van zijn grote doorbraak achter de rug. De achttienjarige Fransman imponeerde met AS Monaco in de Ligue 1 en knock-outfase van de Champions League en scoorde in totaal 26 keer in 44 wedstrijden. Inmiddels is hij verhuurd aan Paris Saint-Germain, dat de achtvoudig international komende zomer definitief overneemt voor zo'n 180 miljoen euro.

Gabriel Jesus is nog maar sinds januari te bewonderen in Europa. Toen maakte de twintigjarige Braziliaan de overstap van Palmeiras naar Manchester City. Hij verdrong vrijwel direct Sergio Agüero uit de basis en inmiddels is duidelijk geworden dat hij een dodelijk duo kan vormen met de Argentijn. Onder Pep Guardiola scoorde de aanvaller dit seizoen al zes keer in zeven competitiewedstrijden voor de Premier League-koploper.

Het vertrek van Neymar naar Paris Saint-Germain zette de deur naar Barcelona open voor Dembélé. Hij liet Peter Bosz en Borussia Dortmund afgelopen zomer achter om zijn droomtransfer (105 miljoen euro) af te ronden. Zijn indrukwekkende prestaties in de Bundesliga heeft de twintigjarige Fransman in Spanje nog niet kunnen herhalen. Dembélé staat maanden aan de kant door een zware spierblessure die hij op 16 september heeft opgelopen.

Vorig jaar was Renato Sanches nog de winnaar van de talentenverkiezing. Zijn voorgangers zijn onder anderen Lionel Messi, Agüero, Paul Pogba, Isco, Cesc Fàbregas, Wayne Rooney en Rafael van der Vaart.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.