Gold Cup krijgt 'klassiek affiche' als finale na glansrol Pulisic

Reacties

De strijd om de CONCACAF Gold Cup krijgt de klassieker tussen de Verenigde Staten en Mexico als finale. De ploeg van Gregg Berhalter rekende in de nacht van woensdag op donderdag aan de hand van Christian Pulisic af met Jamaica: 1-3.

Gold Cup krijgt 'klassiek affiche' als finale na glansrol Pulisic

De aankomende speler van Chelsea had met twee treffers in de tweede helft een groot aandeel in de finaleplaats van Team USA. Het was echter Weston McKennie die de openingstreffer verzorgde na negen minuten. De twintigjarige middenvelder van Schalke 04 schoot de bal van dichtbij raak nadat hij hem eerst goed had meegenomen. Niet lang daarna zorgde onweer ervoor dat de wedstrijd werd stilgelegd.

Ook na de onderbreking van ongeveer anderhalf uur waren de Verenigde Staten de bovenliggende partij. Zes minuten na de hervatting maakte Pulisic er 0-2 van door alert te reageren bij een rebound. Jamaica had het lastig, maar verkleinde na 69 minuten toch de marge. Op aangeven van Leon Bailey kopte Shamar Nicholson fraai raak. Team USA, dat in de kwartfinale won van Curaçao, liet zich de finaleplaats echter niet ontnemen en dankzij een diagonaal schot van Pulisic werd de marge weer twee.

In de eindstrijd van zondag stuiten de Verenigde Staten dus op Mexico, dat in de nacht van dinsdag op woensdag Haïti uitschakelde. Amerika won de Gold Cup zes keer, vier keer minder vaak dan recordhouder Mexico. In 2011 ontmoetten de toplanden in deze regio elkaar voor het laatst in de finale; Mexico was toen met 4-2 te sterk.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.