Goedkoop blijkt duurkoop: 'Barça wil Martínez alweer laten gaan'

Reacties

Iñigo Martínez vertrekt waarschijnlijk al na één jaar bij Barcelona. De 32-jarige verdediger komt wegens financiële redenen niet voor in de toekomstplannen van de club.

Goedkoop blijkt duurkoop: 'Barça wil Martínez alweer laten gaan'
© Pro Shots

Martínez kwam na een hoop gedoe binnen bij Barcelona, nadat de club omwille van financiën er aanvankelijk niet in slaagde hem te registreren voor het lopende seizoen. Dat lukte uiteindelijk alsnog nadat Barcelona meerdere spelers van de hand deed. Volgens Spaanse media, waaronder RAC1 en Sport moet Barcelona hem voor volgend seizoen registreren als nieuwe aankoop, omdat zijn registratie anders niet voltooid kon worden. Bovendien gaat Martínez in zijn tweede jaar meer verdienen dan in dit jaar.

Financieel is het dus niet voordelig voor Barcelona om Martínez te behouden en omdat hij dit seizoen kwakkelt met blessures, laat de club hem liever gaan zodat zijn salaris vrijkomt voor anderen. Barcelona is bereid mee te denken met Martínez. Mocht er een aanbieding van een andere club komen die lager is dan zijn huidige, dan zijn de Catalanen bereid om hem financieel te compenseren.

Martínez speelde dit seizoen veertien La Liga-wedstrijden, waarvan zes als invaller. Hij kwam de voorgaande zes seizoenen uit voor Athletic Bilbao en daarvoor was Real Sociedad zijn club.

Spelersprofiel

Iñigo Martínez


Geboortedatum:
17 mei 1991
Leeftijd:
33
Geboorteplaats:
Ondarroa
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,82 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
Barcelona
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.