Goed nieuws voor Wijnaldum: eerste basisplaats in negen maanden lonkt

Reacties

Georginio Wijnaldum lijkt helemaal terug te zijn na zijn zware blessure. De middenvelder raakte in het begin van het seizoen hevig geblesseerd, maar is weer topfit. Mogelijk maakt hij dinsdagavond eindelijk zijn basisdebuut voor AS Roma.

Goed nieuws voor Wijnaldum: eerste basisplaats in negen maanden lonkt
© Pro Shots
Cremonese
Cremonese
2 - 1
AS Roma
AS Roma

Op 14 augustus brak Wijnaldum zijn scheenbeen tijdens een training. Dat terwijl Wijnaldum juist net de overstap had gemaakt vanuit Paris Saint-Germain. Daardoor miste de routinier ook het WK in Qatar. Pas op 11 februari keerde Wijnaldum als invaller terug binnen de lijnen.

Volgens Sky Sport Italia is Wijnaldum inmiddels fit genoeg om ook aan de aftrap te verschijnen. Trainer José Mourinho is overtuigd van Wijnaldum en wil hem dinsdagavond laten starten in de competitiewedstrijd tegen Cremonese. De Portugees ziet in de middenvelder een belangrijke kracht in de strijd om een Champions League-ticket.

Het zou voor Wijnaldum de eerste basisplaats zijn sinds 14 mei van vorig jaar. Toen begon de Rotterdammer aan het duel van PSG met Montpellier. In Parijs werd met 4-0 gewonnen. Roma heeft Wijnaldum van de Parijzenaren gehuurd, maar heeft ook een optie tot koop bedongen.

Overigens is Wijnaldum niet de enige Rotterdammer die een basisplaats mag verwachten. Ook Rick Karsdorp lijkt aan de aftrap te staan.

Serie A

Stand Serie A 2022/2023

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
2
Lazio
38
22
8
8
60-30
+30
74
3
Internazionale
38
23
3
12
71-42
+29
72
4
AC Milan
38
20
10
8
64-43
+21
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.