Goed nieuws voor Pereiro: PSV'er voor het eerst opgeroepen voor Uruguay

Reacties

Gastón Pereiro is opgeroepen voor het nationale elftal van Uruguay. De aanvaller van PSV zit hierdoor voor het eerst bij de selectie van de Zuid-Amerikanen.

Goed nieuws voor Pereiro: PSV'er voor het eerst opgeroepen voor Uruguay

Uruguay neemt het over anderhalve week op tegen Argentinië en Paraguay. Pereiro lijkt in de selectie Luis Suárez te vervangen. De spits liep bij Barcelona een blessure aan zijn knie op in de strijd om de Spaanse Super Cup, en ligt er daardoor ongeveer een maand uit.

Pereiro kent een aardige start van het seizoen in Eindhoven. In twee Eredivisie-duels was hij verantwoordelijk voor een treffer en een assist. Onder trainer Phillip Cocu heeft de technisch vaardige Zuid-Amerikaan een andere rol gekregen dan voorheen. Waar hij in zijn eerste twee seizoenen voornamelijk als rechtsbuiten stond geposteerd, speelt hij dit seizoen achter de spits. Cocu was na het duel met NAC Breda kritisch op Pereiro.

De 22-jarige spelmaker kwam al wel uit voor Uruguay onder 20, waar hij op 16 januari 2015 voor debuteerde. Hij wist in achttien interlands zeven keer te scoren.

PSV swingt in tweede helft langs NAC
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.