Cocu prikkelt centrale verdedigingsduo en Pereiro

PSV-trainer Phillip Cocu kijkt gematigd tevreden terug op de zege van de Eindhovenaren bij NAC Breda van zondag: 1-4. De tweede helft kon hem zeer bekoren, maar hij zag ook de nodige verbeterpunten.

PSV ging met een 1-1 stand de rust in in Breda, maar bleek in het laatste half uur een maatje te groot. In de tweede helft zag Cocu het verschil tussen de twee ploegen. 'Na de tegenslag van de 1-1, wat op z'n minst weer een discutabele penalty is, kwamen zij toch weer terug in de wedstrijd met de steun van het publiek. Toen hadden we het wat lastiger, maar na rust hebben we echt een tandje bijgeschakeld. In de laatste twintig minuten kon NAC het echt niet meer belopen. We hebben het toen op een heel goede manier afgemaakt', aldus Cocu, die wel stelde dat PSV na het openingsdoelpunt ook de 0-2 had moeten maken.

Over het optreden van Derrick Luckassen en Nicolás Isimat-Mirin was Cocu niet helemaal tevreden. 'Die hebben wel betere wedstrijden gespeeld', zo analyseerde hij zijn centrale verdedigingsduo voor de camera's van FOX Sports. 'Vooral in de duels als in de opbouw was het matig.'

Cocu stipte desgevraagd ook het spel van Gastón Pereiro, die een kans kreeg als nummer 10, aan. 'Vandaag was een typische wedstrijd. Hij mag spelen op een plek die hij ambieert, krijgt zijn kans en dan zie je 'm niet. Hij heeft zoveel kwaliteiten, maar daar zag je maar een sprankje van.'

Passie
Ondanks de ruime nederlaag zag verliezend coach Stijn Vreven juist wel de nodige aanknopingspunten. 'Ik heb een heel ander NAC gezien', zo vergeleek hij het optreden van zijn ploeg met dat in het openingsduel, toen met 4-1 van Vitesse werd verloren. 'We hebben een uur gespeeld zoals ik, én de fans, ons willen zien. Veel passie, drive, tweede ballen, maar ook goed voetbal. We laten ons pakken op onze sterkte, twee dode spelsituatie en een omschakelmoment. We moeten dus ook wat volwassener worden, in de laatste 25 minuten hebben we tot slot een beetje laten lopen', aldus Vreven, die zeker niet wanhoopt. 'Of handhaving wel haalbaar is? Ja, absoluut. Als je ons het eerste uur ziet… Vrijdag tegen Sparta, dat zijn de wedstrijden waarin we punten moeten pakken. Al zal dat voor hen ook zo zijn.'

VI-verslaggever Dolf van Aert analyseert het Brabantse onderonsje.