PSV overleeft Middagje NAC dankzij Van Ginkel en Lozano

Reacties

PSV is het Middagje NAC schadevrij doorgekomen. Door de 1-4 overwinning op de promovendus maken de Eindhovenaren met zes punten na twee speelrondes deel uit van de vroege kopgroep in de Eredivisie.

PSV overleeft Middagje NAC dankzij Van Ginkel en Lozano

Voorafgaand aan het tweejarige verblijf van de Bredanaars in de Jupiler League was NAC-uit regelmatig een 'bananenschilwedstrijd' voor PSV. Van de laatste negen duels bij de provinciegenoot zetten de Eindhovenaren er slechts twee in winst om. Met Kenneth Paal (een primeur voor de verdediger die vorige week al inviel) en Derrick Luckassen in de basis probeerde de formatie van Phillip Cocu die cijfers te verbeteren. Ten opzichte van het duel van vorige week met AZ startten Daniel Schwaab en Joshua Brenet op de bank.

NAC-trainer Stijn Vreven kondigde in aanloop naar de eerste Brabantse derby van dit seizoen aan dat zijn team met lef zou spelen en hield woord. Voortgestuwd door het enthousiaste publiek zette de thuisploeg in de openingsfase PSV aardig onder druk, hoewel riante mogelijkheden uitbleven.

Nadat de thuisploeg was uitgeraasd in het sfeervolle Rat Verlegh Stadion, sloeg de equipe van Cocu toe. De defensie van NAC verwerkte een hoekschop matig, waarna Steven Bergwijn van zo'n negen meter succesvol uithaalde. NAC leek even van slag en ontsnapte na een half uur aan een tweede tegentreffer. Deze keer belandde een inzet van Bergwijn naast het doel van Andries Noppert.

Steven Bergwijn, die zijn treffer opdroeg aan Abdelhak Nouri, scoorde vorig seizoen twee keer in de Eredivisie.
Steven Bergwijn, die zijn treffer opdroeg aan Abdelhak Nouri, scoorde vorig seizoen twee keer in de Eredivisie.

Min of meer vanuit het niets kwam NAC in de 41ste minuut naast PSV. Thierry Ambrose verzilverde op zeer overtuigende wijze een door arbiter Pol van Boekel toegekende strafschop nadat de aanvaller zelf werd vastgehouden door Luckassen.

De totstandkoming van de strafschop voor NAC Breda:

De gelijkmaker injecteerde NAC met nieuwe moed. De spelers van de thuisploeg zaten er bij de start van het tweede bedrijf kort op, waardoor PSV moeilijk aan voetballen toekwam. Opnieuw hadden de Eindhovenaren een corner nodig om tot scoren te komen. Van Ginkel ontsnapte aan de aandacht van de NAC-verdediging om vervolgens raak te koppen, na tot op de seconde een uur spelen.

De goal viel vlak na de entree van Luuk de Jong, die Gastón Pereiro afloste. Enkele minuten voor zijn treffer was Van Ginkel nog het slachtoffer van een niet met een kaart bestrafte charge van voormalig PSV'er Rai Vloet, zie onderstaande beelden.

Na de 1-2 volgde een onrustige periode met kansen over en weer. Waar Angeliño verzuimde de gelijkmaker aan te tekenen, toonde Hirving Lozano zich in de 69ste minuut wél trefzeker. De Mexicaanse aanwinst kreeg na balverlies van NAC Breda alle tijd om uit te halen. Het doelpunt van Lozano bleek de doodsteek voor de thuisploeg, die zo op zijn tweede nederlaag van dit seizoen afstevende. De 4-1 verliesbeurt van vorige week bij Vitesse werd geëvenaard door een late treffer van Jorrit Hendrix, die de bal achter Noppert plaatste nadat De Jong hem bediende.

PSV vervolgt de competitie volgende week zondag met een thuiswedstrijd tegen Roda JC Kerkrade (aftrap 16.45 uur). NAC Breda komt vrijdag alweer in actie, thuis tegen Sparta Rotterdam (aftrap 20.00 uur).

'Zege op onervaren NAC zegt niks over kracht van PSV'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.