Goed nieuws voor Berbatov in strijd tegen racisme in Bulgaars voetbal

Reacties

Dimitar Berbatov heeft nieuwe verkiezingen afgedwongen voor het voorzitterschap van de BFU, de Bulgaarse voetbalbond. De oud-speler van Manchester United pleit ervoor racistische uitingen in de Bulgaarse stadions te bestrijden.

Goed nieuws voor Berbatov in strijd tegen racisme in Bulgaars voetbal
© Pro Shots

De rechter heeft op verzoek van Berbatov besloten dat de BFU op 12 oktober nieuwe presidentsverkiezingen moet organiseren. Daarin neemt hij het op tegen Borislav Mihaylov.

Mihaylov, voormalig aanvoerder van het nationale elftal, vertrok na zijn uitspraken rondom de wedstrijd tegen Engeland in Sofia twee jaar geleden, waarbij de bezoekers racistisch werden bejegend. Voor- en achteraf bagatelliseerde Mihaylov de racistische uitingen in Bulgaarse stadions. Onder druk van de Bulgaarse minister-president vertrok hij als voorzitter, om afgelopen april zichzelf weer op die positie te installeren met steun van het uitvoerend comité van de voetbalbond en de Bulgaarse profclubs.

Naast het vertrek van Mihaylov stapte ook bondscoach Krasimir Balakov op na het duel met Engeland. De UEFA strafte Bulgarije met een verbod op thuispubliek voor één duel en een boete van 75 duizend euro.

Berbatov wil verandering op de lange termijn. Tegenover Sky Sports reageerde hij deze woensdag op de uitspraak van de rechter: 'We hebben de UEFA en FIFA al ingelicht over het besluit. Als de bond geen verkiezing wil organiseren, zullen wij dat zelf doen. Ik hoop dat de UEFA ook afgevaardigen zal sturen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Bulgarije
Meer over Bulgarije
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.