Goed nieuws Van der Vaart, mascotte-gate en grapje Fortuna

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Goed nieuws Van der Vaart, mascotte-gate en grapje Fortuna

• Vanaf de redactie feliciteren we Rafael van der Vaart. De 109-voudig international, momenteel actief voor FC Midtjylland, deelt dinsdag samen met zijn vrouw Estavana Polman heuglijk nieuws. Er komt een kleine aan!

Finaly we can tell everyone that we are PREGNANT👶🏻😍 #wearegonnabe4 #mom #dad #bigbrother

Een foto die is geplaatst door Estavana Polman Official Page (@estavana) op

Harry the Hornet was op Boxing Day onderwerp van gesprek na het duel tussen Watford en Crystal Palace. Harry is geen speler, maar de mascotte van de thuisploeg. In de slotfase van de wedstrijd kreeg Palace-aanvaller Wilfried Zaha een gele kaart voor een schwalbe en de mascotte besloot hem na afloop te imiteren.

• Zaha kon het grapje van Harry niet waarderen, net als kersverse manager Sam Allardyce. 'De Premier League en de FA kunnen hier naar kijken en doen wat ze moeten doen', zei Allardyce na afloop. 'Ik had een andere reactie kunnen geven, maar dat doe ik niet. De mascotte ging buiten zijn boekje.' Watford-collega Walter Mazzarri zag er de humor wel van in. 'Laten we er gewoon om lachen. Niet alles hoeft te worden gedramatiseerd.'

• De mascotte-gate loopt met een sisser af, want de FA heeft besloten Harry the Hornet geen boete op te leggen. Eerder werden er wél mascottes gestraft, zoals in 1999. Cyril the Swan, mascotte van Swansea City, kreeg een boete van duizend pond (bijna twaalfhonderd euro) nadat hij na een doelpunt op het veld ging dansen. Maar zo ver komt het dus niet voor Harry the Hornet, meldt BBC-journalist Richard Conway.

• Mede door een goal van Anthony Knockaert mag Brighton & Hove Albion zich koploper van het Engelse Championship noemen. De Belgische middenvelder annex aanvaller, die in de zomer de overstap van Standard Luik naar Engeland maakte, versloeg dinsdag Queens Park Rangers met 3-0. Bij zijn treffer, de 3-0, bracht Knockaert een emotioneel eerbetoon aan zijn vader, die op 3 november overleed. Hij toonde een foto van zijn vader en kwam op Twitter terug op het voor hem bijzondere duel.

Fortuna Sittard is maar wat trots op de aanstelling van Sunday Oliseh als nieuwe coach. De club uit Sittard kan het op Twitter niet laten een schimpscheutje uit te delen aan streekgenoot Roda JC.

Karim Rekik heeft ook dit  seizoen nog geen indruk weten te maken bij Olympique Marseille. Althans, dat is de mening van het toonaangevende L'Equipe. De voormalige verdediger van PSV is door de Franse krant opgenomen in het Flopelftal van de eerste seizoenshelft. De 22-jarige Nederlander dankt de uitverkiezing aan het feit dat hij 'slachtoffer is van zijn eigen traagheid'. De gemiddelde beoordeling van Rekik over de negen competitieduels waarin hij zijn opwachting maakte, laat ook weinig aan duidelijkheid te wensen over: een 4,29. Bekijk hier het hele elftal.

Bron: L'Equipe
Bron: L'Equipe

Alejandro 'Papu' Gómez liet op het strand zien niet voor niets geen verdediger te zijn. De aanvaller van Atalanta Bergamo probeerde de bal te ontfutselen van zijn zoontje. Had de Argentijn op het voetbalveld zo ingegrepen, dan was hij ongetwijfeld bestraft.

'Ik dacht: dit is mijn moment'
Glenn Loovens maakte maandag zijn eerste goal voor Sheffield Wednesday in het duel met Newcastle United (0-1). Dat was meteen de winnende treffer voor zijn club tegen de koploper van het Championship. Loovens scoorde daarvoor nog nooit in de drieënhalf jaar waarin hij in Sheffield speelde. 'Het was het wachten waard', zei Loovens op de clubsite. 'Ik wist niet goed wat ik moest doen nadat ik scoorde, want dat gebeurt me niet vaak.'

• Hartverwarmende beelden uit Australië, waar Valencia-doelman Mathew Ryan zijn moeder niet had laten weten dat hij met de kerst thuis zou zijn. Ze was dan ook duidelijk verrast.

Surprise! Sorry mum forgot to mention I was coming home for Christmas 🎄🙊.

Een video die is geplaatst door Maty Ryan (@matyryan) op

• Hij leek dit seizoen op een zijspoor beland, maar Yaya Touré is weer helemaal terug bij Manchester City. Manager Pep Guardiola en hij begroeven de strijdbijl en Touré stond maandag voor de vijfde keer dit seizoen in de basis tegen Hull City (0-3). 'Ik lijk wel een kind, zo blij ben ik. Ik geniet ervan dat ik weer speel en mijn ploeggenoten kan helpen. Dat is erg belangrijk voor me.' (AFP)

• Goede voetballers rijden vaak in een dure auto, maar dat heeft een keerzijde. Je bent al snel prooi voor dieven, merkte Bram Nuytinck. De verdediger van Anderlecht moest een vakantie naar Dubai afzeggen nadat er in zijn auto was ingebroken. Veel bezittingen, waaronder zijn paspoort, waren gestolen en met een nooddocument komt de ex-NEC'er Dubai niet in.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.