Goal van zoon Enzo is het laatste wat Zidane nu kan gebruiken

Reacties

De druk staat er vol op bij Real Madrid voor de uitwedstrijd tegen Alavés. Voor Zinedine Zidane betekent het bezoek aan de nummer negentien van La Liga een confrontatie met zijn zoon, maar door het gemors van zijn ploeg heeft de coach andere zaken aan zijn hoofd.

Goal van zoon Enzo is het laatste wat Zidane nu kan gebruiken

Bij zijn persconferentie werd Zidane vrijdag gevraagd of hij al oplossingen gevonden had om de motor weer draaiende te krijgen bij de kampioensploeg. Door twee remises en een nederlaag in eigen huis bedraagt de achterstand op Barcelona inmiddels al zeven punten. Zidane weigerde mee te gaan in het pessimisme van het journaille. 'Als je denkt dat de competitie al verloren is, gefeliciteerd. Maar de weg is nog lang', aldus Zidane.

Waar Zidane vorig seizoen, in het jaar van de Champions League-winst, de WK-winst, de landstitel en het winnen van de Europese Super Cup, met succes volop rouleerde, lijken de risico's groter geworden door het vertrek van onder anderen Álvaro Morata en James Rodríguez in de zomer. Of Zidane na het puntenverlies niet twijfelt aan die aanpak? 'Ik verander daar niets aan. Ik geloof in wat ik doe en doe dat met overtuiging. Jongens van twintig kunnen geen zeventig wedstrijden per seizoen spelen, ze moeten mentaal en fysiek uitgerust zijn', antwoordde de Fransman.

Door de opgelopen schade heeft Zidane de wedstrijden van zijn Real met extra interesse teruggekeken. Zijn conclusie is dat er eigenlijk niet veel mis was met het spel van zijn ploeg. Zidane: 'Ik heb die wedstrijd tegen Betis (0-1, afgelopen woensdag, red.) twee of drie keer teruggezien en wat we deden was niet slecht. Alleen tegen Levante (1-1, red.) was dat zo.'

Het benutten van de kansen is tot nu toe het grote probleem bij Real Madrid. De Koninklijke scoorde in La Liga negen keer in vijf duels, even vaak als Lionel Messi in zijn eentje.
Het benutten van de kansen is tot nu toe het grote probleem bij Real Madrid. De Koninklijke scoorde in La Liga negen keer in vijf duels, even vaak als Lionel Messi in zijn eentje.

De Real Madrid-coach wilde niet naar de arbitrage wijzen, zoals Sergio Ramos na de nederlaag tegen Betis deed. De aanvoerder uitte zijn frustratie als volgt: 'Hoe meer we erover praten, hoe slechter het wordt. Je moet respect voor de scheidsrechters hebben, ze doen hun best. Ik maak het liever niet al te belangrijk, maar het verrast me niet dat ze ons geen strafschoppen geven, terwijl Barcelona ze wel krijgt.' De woorden van Ramos werden door de Madrileense krant AS vrijdagochtend opgevolgd met statistieken. In de laatste twee seizoenen kreeg Barcelona dertig strafschoppen mee in de Spaanse competitie en ging de bal aan de andere kant één keer op de stip. De balans van Real is minder positief: zeventien penalty's in het voordeel en negen in het nadeel.

Zidane reageerde vrijdagmiddag op zijn kenmerkende wijze: 'Ik heb nog nooit gesproken over scheidsrechters en dat ga ik ook nooit doen. Wij hebben geen excuses, wij gaan door met ons werk. Ik begrijp dat jullie hier zijn om erover te praten en dat respecteer ik, maar ik doe er niet aan mee.'

Enzo Zidane
Een luchtiger onderwerp was het weerzien met zijn zoon Enzo, de 22-jarige middenvelder die onder zijn vader niet wist door te breken bij Real Madrid. Zidane junior vertrok afgelopen zomer transfervrij naar Alavés. Daar kwam hij tot nu toe tot twee optredens in La Liga.

Zidane gunt hem het beste, maar zaterdagmiddag (aftrap 16.00 uur) even niet: 'Ik hoop dat hij niet scoort, want er staat wat op het spel. Maar ik ben blij voor hem, hij is op de goede weg en maakt deel uit van een goede groep. Morgen ga ik voor Real en hij voor Alavés.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.