Go Ahead weigert straf Türüç, AZ drie duels zonder Gudelj

Go Ahead Eagles gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van een duel schorsing dat de aanklager betaald voetbal deed aan Deniz Türüç. Het houdt in dat de zaak door de tuchtcommissie wordt behandeld.

Go Ahead weigert straf Türüç, AZ drie duels zonder Gudelj

Scheidsrechter Danny Makkelie stuurde Türüç (links op de foto) zondag met rood van het veld tijdens het duel met Vitesse (3-0 nederlaag), omdat hij Mike Havenaar een scoringskans zou hebben ontnomen. Bij die lezing legt Go Ahead zich echter niet neer. De Deventenaren zijn van mening dat Türüç niets te verwijten valt.

AZ stemde wel in met de schikkingsvoorstellen voor Nemanja Gudelj en Nick Viergever. Het betekent dat Gudelj drie duels moet toekijken, terwijl Viergever voor een wedstrijd geschorst is. Gudelj kreeg zondag rood tegen Roda JC (2-2) na een harde tackle op Anouar Kali. In hetzelfde duel werd Viergever van het veld gestuurd vanwege het neerhalen van de doorgebroken Guus Hupperts.

Joey van den Berg kan twee wedstrijden niet in actie komen voor SC Heerenveen, want de club stemde in met een schorsing van twee duels plus een wedstrijd voorwaardelijk na zijn rode kaart tegen PSV (1-1). Ajacied Eyong Enoh moet drie wedstrijden laten schieten naar aanleiding van zijn rode kaart in het uitduel van Jong Ajax met FC Den Bosch (4-1 verlies). FC Utrecht-verdediger Mark van der Maarel stemde in met een wedstrijd schorsing, plus een voorwaardelijk. Hij kreeg zondag tegen ADO Den Haag (3-0 zege) rood.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen