Go Ahead verrast met bekerzege bij Heracles Almelo

Het bekeravontuur is voor Heracles Almelo ten einde. In eigen huis ging de ploeg met 2-0 onderuit tegen Go Ahead Eagles, dat daardoor de kwartfinale bereikte van het KNVB-bekertoernooi.

Go Ahead begon zeer fel aan de wedstrijd en vooral het eerste kwartier toonde de ploeg uit Deventer totaal geen ontzag voor de Eredivisie-revelatie. In de twaalfde minuut kwamen de bezoekers ook op voorsprong dankzij een vrije trap van Halil Colak. Martin Pieckenhagen, keeper van Heracles, leek niet kansloos bij de inzet maar de bal verdween in het midden van het doel.

Heracles wist dat de ploeg nog genoeg tijd had om de score weer gelijk te trekken en creëerde ook enkele goede kansen. Maar keer op keer slaagde de thuisclub er niet in om doelman Remko Pasveer, door Heracles verhuurd aan Go Ahead, te passeren. Kort voor rust werd Birger Maertens (Heracles) vanwege een harde overtreding van het veld gestuurd, zijn slachtoffer Reza Ghoochannejhad (Go Ahead) onderging hetzelfde lot na een opstootje wat daarop volgde.

Ook met tien tegen tien was er in de tweede helft hetzelfde beeld: Go Ahead trok zich terug en Heracles kreeg de kansen. Gertjan Verbeek, trainer van de Almeloërs, bracht nog enkele offensieve wissels in, maar dat resulteerde niet in veel meer grote kansen. Bas Dost en Everton waren een dicht bij de gelijkmaker, maar dat waren geen uitgespeelde mogelijkheden.

In de 76ste minuut kreeg Colak aan de andere kant een uitstekende kans op de 0-2. Na een knappe individuele actie schoot hij hard op het doel van Pieckenhagen, die veel moeite had met de inzet. Een minuut later besliste invaller Joey Suk alsnog de wedstrijd. Uit een counter kreeg Suk de bal van Colak en van zo'n twintig meter passeerde hij Pieckenhagen met een schuiver.