Go Ahead verbolgen over weren uitsupporters in Leeuwarden

Reacties

Burgemeester Sybrand Buma van Leeuwarden heeft hard ingegrepen na de ongeregeldheden tijdens de Friese derby tussen SC Cambuur en SC Heerenveen afgelopen zondag. In het Cambuurstadion zijn de rest van het seizoen geen uitsupporters meer welkom.

Go Ahead verbolgen over weren uitsupporters in Leeuwarden
© Pro Shots
SC Cambuur
SC Cambuur
4 - 1
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles, de eerstvolgende club die een bezoek brengt aan Leeuwarden, uit bij monde van algemeen directeur Jan Willem van Dop zijn onvrede over Buma's besluit. 'Uiteraard zijn we hier totaal niet blij mee. We zijn inmiddels dan ook uitvoerig in overleg met de KNVB, aangezien wij als club vinden dat het door de gemeente Leeuwarden genomen besluit totaal niet past niet bij de manier waarop we met wedstrijden in het betaalde voetbal zouden moeten omgaan', klaagt Van Dop op de clubwebsite.

'Vanuit de bonus-malusgedachte – waarbij goed gedrag wordt beloond en onwenselijk gedrag wordt bestraft – zou het in onze optiek veel logischer zijn om specifiek de supportersgroepen aan te pakken die afgelopen weekend voor de ongeregeldheden hebben gezorgd. Nu zijn onze supporters de dupe', vervolgt Van Dop.

Ook Cambuur zelf is 'zeer teleurgesteld' over het verbod op bezoekende supporters van niet alleen de club uit Deventer, maar ook die van FC Emmen, Feyenoord, FC Utrecht en RKC Waalwijk later in het seizoen. Algemeen directeur Ard de Graaf klimt in de pen op de clubwebsite.

'Laten we voorop stellen dat er afgelopen weekend een hoop dingen fout zijn gegaan en dat we dit ten zeerste veroordelen. Dat neemt niet weg dat we enorm teleurgesteld zijn in dit besluit omdat nu een grote groep welwillenden de dupe wordt van het wangedrag van een kleine groep. Daarnaast zijn we als club niet betrokken in dit besluit en waren we, zoals we dat in de afgelopen jaren altijd hebben gedaan, graag het gesprek aangegaan om samen tot oplossingen te komen.'

Cambuur is al de tweede Eredivisieclub die deze week slecht nieuws brengt voor bezoekende supporters. PSV liet dinsdag weten dat het uitvak in het Philips Stadion omwille van veiligheidsredenen per direct in capaciteit wordt gehalveerd. FC Twente moest voor de wedstrijd van zondag derhalve honderden kaarthouders teleurstellen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.