Go Ahead evenaart stokoud record, NEC loopt uit op Den Bosch

Go Ahead Eagles heeft zondag geschiedenis geschreven. De ploeg van Jack de Gier verloor ook van Almere City niet en is nu negentien officiële wedstrijden op rij ongeslagen. NEC begon met een zege aan 2020.

Go Ahead Eagles
1 - 1
Almere City FC

Go Ahead verloor eind augustus voor het laatst, toen FC Eindhoven met 2-1 te sterk was. Vervolgens bleef de ploeg van De Gier maandenlang ongeslagen. Omdat er in de reeks van negentien wedstrijden (waarvan twee in het nationale bekertoernooi) echter heel wat remises zaten, staat Go Ahead in de Keuken Kampioen Divisie op een behoorlijke afstand van koploper SC Cambuur.

Ook zondag tegen Almere City moest Go Ahead weer genoegen nemen met slechts een punt. De bezoekers kwamen een kleine twintig minuten voor tijd via een volley van James Efmorfidis op voorsprong, voordat Adrian Edqvist nog geen twee minuten hierna voor nieuw evenwicht in de score zorgde. Hij bewees daarmee een gouden wissel te zijn: Edqvist stond nog maar net in het veld toen hij de 1-1 op het bord bracht.

Go Ahead probeerde na de gelijkmaker nog een winnende treffer te vinden en kreeg daar diep in blessuretijd een enorme kans voor. Maarten Pouwels verprutste deze echter en dus hielden Go Ahead en Almere City allebei een punt over aan de ontmoeting. Daar schieten beide ploegen niet veel mee op. Go Ahead heeft tien punten minder dan Cambuur, Almere City heeft er dertien minder.

Ondanks het puntenverlies is er vanwege het evenaren van het clubrecord toch nog enige reden voor blijdschap bij Go Ahead. De laatste keer dat de ploeg uit Deventer in negentien officiële duels op rij ongeslagen bleef was ruim honderd jaar geleden, in 1918. Volgende week kan Go Ahead uit tegen FC Den Bosch het record breken.

N.E.C.
N.E.C.
1 - 0
FC Den Bosch

Met de zeventienjarige Dirk Proper voor het eerst in de basis begon NEC het nieuwe kalenderjaar met een nipte overwinning op FC Den Bosch. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt in de eerste helft, waarin NEC overigens helemaal niet veel kansen wist te creëren. De openingstreffer van Jonathan Okita, een succesvolle uithaal in de verre hoek, kwam kort voor rust dan ook uit de lucht vallen.

Een klein kwartier in de tweede helft kwam Jellert van Landschoot erg dicht bij de tweede goal voor NEC. Zijn uithaal spatte op de lat uiteen. Den Bosch bleef zo in de wedstrijd, maar slaagde er te weinig in om het de defensie van de thuisploeg moeilijk te maken. NEC loopt op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie nu wat uit op Den Bosch: het verschil tussen beide ploegen bedraagt na de wedstrijd van zondag vijf punten.