Cambuur hervat seizoen met domper, De Graafschap slaat op de valreep toe

Reacties

SC Cambuur is de tweede seizoenshelft in mineur begonnen. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie ging thuis onderuit tegen FC Volendam. De Graafschap, concurrent van die twee clubs, profiteerde laat. Diep in blessuretijd schoot Ralf Seuntjens zijn team naar winst.

Cambuur hervat seizoen met domper, De Graafschap slaat op de valreep toe
© Pro Shots
SC Cambuur
SC Cambuur
1 - 2
FC Volendam
FC Volendam

Amper zeven minuten onderweg in Leeuwarden pakte FC Volendam al de voorsprong. Francesco Antonucci (foto) sloeg toe op aangeven van Boy Deul en zorgde zo voor een droomstart. De bezoekers kwamen voor rust dicht bij een tweede treffer, maar Jari Vlak raakte eerst de paal en schoot later over.

Derry John Murkin was scherper en bracht zijn team vroeg in de tweede helft op 0-2 , toen hij zichzelf per ongeluk vrijspeelde en met de punt van de schoen binnentikte. Cambuur blonk vooral uit in het missen van kansen, maar Jamie Jacobs schoot zijn ploeg te hulp met de aansluitingstreffer. Een echte comeback zat er niet meer in.

De Graafschap
De Graafschap
2 - 1
Jong FC Utrecht
Jong FC Utrecht

De Graafschap ploeterde zich met vier punten uit vijf wedstrijden richting de winterstop en toonde vrijdag lange tijd geen verbetering. Halverwege de eerste helft beging Toine van Huizen een overtreding op Hicham Acheffay en kregen de beloften uit Utrecht een strafschop: Jeredy Hilterman benutte die.

De Graafschap deed alles wat het kon om terug te komen in de wedstrijd en twintig minuten voor tijd lukte dat. Javier Vet vond de vrijstaande Leeroy Owusu, die de bal hoog binnenschoot. In de vijfde minuut van de blessuretijd tikte Seuntjens zijn team toch nog naar de zege, nadat hij eerder al de paal en de lat had geraakt. De zege voor de Superboeren is de eerste sinds 22 november.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Helmond Sport
Helmond Sport
0 - 0
NAC Breda
NAC Breda

Met interim-trainer Willem Weijs aan het roer - die Ruud Brood opvolgde na diens ontslag op Oudjaarsdag - begon NAC het kalenderjaar 2020 met een puntje op bezoek bij Helmond Sport. Kansen kwamen er zeker, maar Dean Koolhof en Guus Joppen lieten namens de thuisploeg na te scoren en bij NAC kregen Othman Boussaid en Mounir El Allouchi de bal er niet in. Ook een invalbeurt van Sydney van Hooijdonk bood geen soelaas.

FC Dordrecht
FC Dordrecht
1 - 1
Excelsior
Excelsior

De regionale derby aan De Krommedijk bracht vrijdagavond geen winnaar. Kort voor rust maakte Joël Zwarts er uit een rappe counter 0-1 van voor de Rotterdammers. Het antwoord volgde al vroeg in de tweede helft. Renny Smith benutte de rebound nadat een eerste poging op de paal belandde. In de slotfase had Jordy Wehrmann het winnende doelpunt op de schoen, maar de middenvelder trof de lat. FC Dordrecht blijft daardoor hekkensluiter, terwijl Excelsior in de subtop blijft bungelen.

Telstar
Telstar
2 - 0
FC Eindhoven
FC Eindhoven

Zo positief als het oude jaar eindigde, zo voorspoedig begon ook het nieuwe jaar voor Telstar. Elayis Tavsan bekroonde een sterke individuele actie al in de tweede minuut met de openingsgoal Reda Kharchouch kwam later in de eerste helft centimeters tekort voor een werelddoelpunt. FC Eindhoven stichtte kort voor rust even twee keer gevaar, maar verzilverde zijn kansen niet. Telstar deed dat wél: na enkele minuten in de tweede helft tilde Kharchouch de score met een prima schot naar 2-0. Telstar passeert daardoor NEC en Almere City FC – in ieder geval tijdelijk – op de ranglijst.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
SC Cambuur
29
21
3
5
68-25
+43
66
2
De Graafschap
29
17
11
1
63-28
+35
62
3
FC Volendam
29
16
7
6
57-42
+15
55
4
Jong Ajax
29
16
6
7
72-47
+25
54
5
NAC Breda
29
14
8
7
48-30
+18
50
6
Go Ahead Eagles
29
12
12
5
49-41
+8
48
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.