Go Ahead brengt NAC met cruciaal succes in problemen

Een laat eigen doelpunt van Henrico Drost heeft Go Ahead Eagles aan een cruciale overwinning geholpen, die slachtoffer NAC Breda weer in de gevarenzone bracht. Het werd 2-1.

Na vijf duels als invalkracht smaakte Marnix Kolder woensdag weer het genoegen van een basisplaats. Door de schorsing van Deniz Türüc was er weer een plaats in de basis voor de spits. Hij bewees halverwege de eerste helft zijn waarde. Jarchinio Antonia ging de combinatie aan met Kolder om met een stift de score te openen.

De voorsprong was geen lang leven beschoren. Twaalf minuten na de openingstreffer werd de slimheid van Jordy Buijs beloond. De middenvelder prikte de bal uit een vrije trap onder de opspringende muur in het Deventer doel.

In de tweede helft was er minder te beleven in de Adelaarshorst, waar de eigen aanhang toch lachend het stadion kon verlaten. Dat was te danken aan Drost. De verdediger van NAC had de pech dat de bal na een schot van Sjoerd Overgoor via zijn been in het Bredase doel verdween.

Door het resultaat in Deventer kwam Go Ahead Eagles op gelijke hoogte met NAC Breda op de gedeelde dertiende plaats, vier punten verwijderd van de gevreesde zestiende plaats.