Gnonto lijkt toch voor de 'belachelijke transfersom' te vertrekken

Reacties

Leeds United ziet in Wilfried Gnonto de opvolger van de naar Barcelona vertrokken Raphinha. Volgens de doorgaans betrouwbare journalist Gianluca Di Marzio maakt de Premier League-club serieus werk van de achttienjarige aanvaller van FC Zürich. Hij spreekt van een transfersom van vier à vijf miljoen euro.

Gnonto lijkt toch voor de 'belachelijke transfersom' te vertrekken
© Pro Shots

Gnonto werd deze zomer in verband gebracht met PSV en Feyenoord. Eind juni noemde voorzitter Ancillo Canepa van Zürich een vermeende transfersom van vier miljoen euro plus bonussen die Feyenoord wilde betalen een 'belachelijk bedrag'. Nu lijkt Leeds voor een dergelijk bedrag toch te kunnen toeslaan, al is de transfer nog niet helemaal rond.

Op de hoogte blijven van al het transfernieuws? Bekijk onze speciaal ingerichte pagina op vi.nl/transfers.

Vorig seizoen kwam Gnonto in 33 wedstrijden tot 8 doelpunten in de Zwitserse Super League. In het bekertoernooi maakte hij ook 2 doelpunten. Gnonto heeft al vier interlands voor Italië achter de rug en werd door een doelpunt in juni tegen Duitsland (5-2 nederlaag) de jongste doelpuntmaker ooit voor Italië met zijn 18 jaar en 222 dagen.

In het huidige seizoen staat de teller na vijf competitieduels op nul doelpunten in dienst van Zürich, al scoorde Gnonto vorige week donderdag wel in de gewonnen uitwedstrijd tegen Linfield (0-2) in de derde voorronde van de Europa League. Zijn contract loopt nog een jaar door.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.