Gloednieuwe MLS-club slaat direct toe en pikt Hoesen op

Reacties

Danny Hoesen blijft actief in de Major League Soccer (MLS). De 29-jarige aanvaller werd in de nacht van dinsdag op woensdag bij de zogeheten Expansion Draft als eerste gekozen door Austin FC, dat volgend seizoen debuteert in de Amerikaanse competitie.

Gloednieuwe MLS-club slaat direct toe en pikt Hoesen op
© Pro Shots

Hoesens contract met San Jose Earthquakes liep af, na een seizoen waarin hij door blessureleed slechts tot acht optredens reikte. 'Ik geloof erin dat jongens hun oude niveau kunnen bereiken als ze ergens helemaal opnieuw beginnen', aldus sportief directeur Claudio Reyna van Austin in gesprek met ESPN. 'Een paar jaar terug maakte Hoesen nog veel doelpunten. We hebben het gevoel dat hij daartoe nog steeds in staat is.'

Liefst vier seizoenen verdedigde Hoesen de clubkleuren van San Jose Earthquakes, dat recent bekendmaakte ook afscheid te nemen van Guram Kashia en Valeri Qazaishvili.

In Nederland is Hoesen vooral bekend van zijn periodes bij Ajax en FC Groningen. Namens de Amsterdammers scoorde de aanvaller tijdens de 2-1 zege op Barcelona in de groepsfase van de Champions League in het seizoen 2013/14.

Hoe werkt zo'n draft? We stonden er vorig jaar bij stil:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.