Glansrol Beerensteyn en debuut Kaptein hoogtepunten bij zege Leeuwinnen

Reacties

Na de nederlaag tegen Duitsland hebben de Oranje Leeuwinnen dinsdagavond wel afgerekend met Polen. Met een uitblinkende Lineth Beerensteyn was Nederland een maatje te groot voor de Polen.

Glansrol Beerensteyn en debuut Kaptein hoogtepunten bij zege Leeuwinnen
© Pro Shots
Nederland
Nederland
4 - 1
Polen
Polen

Vrijdagavond was Duitsland met 1-0 te sterk voor de vrouwen van Nederland, maar desalniettemin was bondscoach Andries Jonker tevreden. 'We kunnen ons weer meten met de toplanden.' Met Polen trof het de nummer 23 van de wereld, maar na een halfuur kwam Nederland wel op achterstand. Daniëlle van de Donk veranderde een schot onfortuinlijk van richting, waardoor Weronika Zawistowska bij de tweede paal de openingstreffer kon binnentikken.

Daardoor was Nederland wakker geschud en nog voor rust kwam het langszij. Na een voorzet van Lieke Martens stak Lineth Beerensteyn de handen in de lucht nadat ze de bal binnen zag gaan. Het bleek echter niet Beerensteyn die de bal in het doel werkte, maar de Poolse Ewa Pajor. Na rust had Beerensteyn haar doelpunt alsnog te pakken, toen ze een voorzet van Esmee Brugts binnenkopte: 2-1.

Ook bij de derde treffer speelde Beerensteyn weer een hoofdrol. Opnieuw werd Oranje gevaarlijk vanuit een voorzet en Beerensteyn legde de bal terug. Daar stond Lieke Martens klaar om de 3-1 binnen te werken. Jill Roord was verantwoordelijk voor de laatste treffer van de avond. Zij kreeg alle tijd om een lage flankbal te controleren en de 4-1 te maken.

Daarnaast was het debuut van de zeventienjarige Wieke Kaptein een van de hoogtepunten. De talentvolle verdedigster van FC Twente kwam tien minuten voor tijd in de ploeg voor Martens. Op 23 juli start Nederland aan het WK 2023 met een wedstrijd tegen Portugal.

Vrouwen WK

Stand Groep E Vrouwen WK 2023 Australia / New Zealand

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
2
1
0
9-1
+8
7
2
Verenigde Staten
3
1
2
0
4-1
+3
5
3
Portugal
3
1
1
1
2-1
+1
4
4
Vietnam
3
0
0
3
0-12
-12
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.