'Gladbach frustreert Bayern en wijst ook tweede bod op Sommer af

Reacties

Bayern München heeft vooralsnog weinig succes in de zoektocht naar een vervanger van de geblesseerde Manuel Neuer. Borussia Mönchengladbach heeft nu ook een tweede bod op Yann Sommer naar de prullenbak verwezen.

'Gladbach frustreert Bayern en wijst ook tweede bod op Sommer af
© Pro Shots

Neuer is de rest van het seizoen uitgeschakeld door de gevolgen van een ski-ongeluk. Met Sven Ulreich (34) heeft Bayern een vervanger in huis, maar het liefst trekt de Duitse recordkampioen deze maand een extra doelman aan. Het terughalen van de aan AS Monaco verhuurde Alexander Nübel bleek geen optie, waarna Bayern doorschakelde naar Sommer. Ook het aantrekken van de Zwitserse doelman gaat niet eenvoudig.

Gladbach is namelijk niet van plan om zomaar afscheid te nemen van Sommer en heeft volgens Sky Deutschland nee gezegd tegen een bod van Bayern ter waarde van acht miljoen euro plus één miljoen aan bonussen. Het is bijna het dubbele van het eerste bod van vijf miljoen euro, waarmee de Beierse grootmacht de onderhandelingen begon. Die Fohlen spelen het spel echter hard en dwingen Bayern tot het uiterste te gaan.

Sommer is volgens Duitse media zelf al akkoord met Bayern over een contract tot medio 2025. Bij Gladbach loopt de verbintenis van de 34-jarige eerste keeper van Zwitserland na dit seizoen af. Volgens Kicker is Borussia Dortmund-doelman Gregor Kobel ook in beeld in München, maar vooralsnog geniet Sommer de prioriteit. Bayern zal echter ver moeten gaan om zijn komst deze winter mogelijk te maken, zoveel is duidelijk.

Dominik Livakovic werd tijdens het WK ook genoemd als kandidaat om Neuer te vervangen. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.