Gladbach breekt transferrecord voor Franse goaltjesdief

Reacties

Borussia Mönchengladbach heeft zich versterkt met Alassane Pléa. De 25-jarige spits komt over van OGC Nice, waar Patrick Vieira de nieuwe trainer is.

Gladbach breekt transferrecord voor Franse goaltjesdief

Pléa doorliep de jeugdopleiding van Lyon en vertrok in 2014 voor vijf ton naar Nice. In Zuid-Frankrijk groeide hij langzaam uit tot een belangrijke basisspeler. De afgelopen twee seizoenen was hij aan de zijde van Mario Balotelli in totaal goed voor 27 competitietreffers in de Ligue 1.

De Fransman speelde zich daarmee in de kijker van meerdere clubs in het buitenland. Onder meer Borussia Dortmund, Newcastle United, West Ham United en Fulham hengelden naar zijn diensten, maar uiteindelijk trok Gladbach aan het langste eind.

Gladbach betaalt volgens Duitse media 23 miljoen euro voor Pléa, waarmee de Fransman met afstand de duurste speler uit de clubhistorie van Die Fohlen wordt. Dat record stond op naam van Matthias Ginter, die voor zeventien miljoen euro overkwam van Borussia Dortmund. Eerder op de dag verkocht Gladbach verdediger Jannik Vestergaard aan Southampton voor zo'n twintig miljoen euro.

Voor Vieira is het vertrek van Pléa een volgende domper. De Fransen raakten eerder met Jean Michael Seri en Maxime Le Marchand al twee vaste krachten kwijt aan Fulham. Ook Balotelli lijkt op weg naar de uitgang bij Nice.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.