Giggs schiet Man Utd van elf meter langs Liverpool

Het debuut van Kenny Dalglish als manager heeft niet voor een schokeffect gezorgd. Manchester United was op Old Trafford te sterk dankzij een vroege strafschop van Ryan Giggs.

Manchester United - Liverpool 1-0Bijna twintig jaar sinds zijn vertrek als manager van Liverpool keerde Dalglish terug als vervanger van Roy Hodgson, die zaterdag de club verliet. Het eerste duel onder de 59-jarige Schot was meteen een lastige: in de derde ronde van het FA Cup-toernooi moest Liverpool op bezoek bij Premier League-koploper en rivaal Manchester United, dat in eigen huis een vliegende start kende.

In de tweede minuut ging Dimitar Berbatov in het strafschopgebied makkelijk naar de grond na een tackle van Daniel Agger, waarna Howard Webb besloot er een strafschop voor te geven. Giggs ontfermde zich over de penalty en schoot deze onhoudbaar achter Pepe Reina. De vroege openingstreffer zorgde er eigenlijk meteen voor dat de wedstrijd geen moment los kwam.

Liverpool was namelijk niet bij machte op enig gevaar te stichten voor het doel van Tomasz Kuszczak, die de zieke Edwin van der Sar verving. In de 32ste minuut verloor Liverpool-aanvoerder Steven Gerrard ook nog eens zijn hoofd. De middenvelder ging met twee benen gestrekt hard door op Michael Carrick en werd daarop met een directe rode kaart van het veld gestuurd.

Met elf tegen tien was het Man Utd dat bleef domineren en enkele goede kansen kreeg. Op slag van rust kopte Jonny Evans op de paal en ook in de tweede helft waren er eigenlijk alleen maar kansen voor de thuisclub. Alleen Fabio Aurélio was namens Liverpool, waar Dirk Kuijt in de basis begon en Ryan Babel als invaller in het veld kwam, nog gevaarlijk met een vrije trap. Het bleef echter 1-0 in Manchester, waardoor The Mancunians doorgaan in het bekertoernooi.

Tottenham Hotspur - Charlton Athletic 3-0Ook Tottenham Hotspur plaatste zich voor de vierde ronde van het toernooi om de FA Cup. In eigen huis was de ploeg van manager Harry Redknapp met 3-0 te sterk voor stadsgenoot Charlton Athletic. The Spurs waar Rafael van der Vaart negentig minuten op de bank bleef, maakten het verschil in het eerste kwartier na rust, na het inbrengen van Luka Modric. In de 49ste minuut opende Andros Townsend de score met een schot van afstand, daarna was het de beurt aan Jermain Defoe die met treffers in de 58ste en zestigste minuut de eindstand bepaalde op 3-0. Foto: VI Images